Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

VOORBESCHOUWING DE TREFFERS – AFC

Dit weekend speelt De Treffers een thuiswedstrijd tegen AFC en hiermee komt de trotse koploper van de competitie naar sportpark Zuid. Vorig seizoen waren de Amsterdammers nog hekkensluiter tijdens de winterstop maar dat was voordat spits Raily Ignacio aansloot bij AFC. Vanaf dat moment begon het team te draaien en werd zelfs nog de derde periodetitel in de wacht gesleept. Deze lijn is dit seizoen doorgetrokken met de eerste plek als resultaat. Door drie overwinningen uit vier wedstrijden kan De Treffers vrijuit voetballen. Kunnen de rood-zwarten stunten?

Zand in de motor bij AFC?

Zoals uit de eerste alinea geconcludeerd kan worden is AFC de te kloppen ploeg in de competitie momenteel. Toch is het in de laatste weken iets minder overtuigend wat het team van trainer Ulrich Landvreugd laat zien dan tijdens de eerste seizoenshelft. Na de winterstop werden er immers meer wedstrijden niet winnend afgesloten dan wel en dit zal even wennen zijn. Thuis tegen IJsselmeervogels werd er verloren en ook in de thuiswedstrijden tegen Kozakken Boys (1-1) en Koninklijke HFC (0-0) werd niet de volle buit gepakt. Er werd wel gewonnen op bezoek bij Jong Almere City (2-0) en Spakenburg (2-1).

De kracht van AFC ligt voorin

De huidige koppositie van de rood-zwarten uit Amsterdam komt voornamelijk door de ijzersterke voorhoede. De eerdere genoemde Raily Ignacio scoorde dit seizoen al zestien keer. Yordi en Kenny Teijsse zijn daarnaast ook met een sterk seizoen bezig. De tweeling scoorde samen al 21 keer, twaalf goals hiervan staan op naam van Yordi Teijsse en Kenny Teijsse nam de andere negen logischerwijs voor zijn rekening. Waar met name, en ook nu dus, de meeste aandacht in eerste instantie uitgaat naar Ignacio en de scorende tweeling bezit AFC nog meer veel kwaliteiten. Dit is natuurlijk logisch omdat alleen een goede voorhoede niet tot de eerste plaats leidt, maar dit werd afgelopen zondag nog maar eens onderstreept. In de wedstrijd tegen Koninklijke HFC waren het namelijk niet de aanvallers van AFC die voor de zoveelste keer een hoofdrol opeisten, maar keeper Patrick Zonneveld. Zonneveld hield zijn ploeg met tal van goede reddingen op de been en tekende zijn achtste wedstrijd zonder tegengoal aan.

AFC de beste uitploeg

Het fundament voor de koppositie legde AFC dit seizoen op hun eigen sportpark. De eerste zeven thuiswedstrijden werden namelijk allemaal gewonnen. Op dit moment wist AFC echter al vier wedstrijden op rij niet te winnen op het eigen sportpark Goed Genoeg. Dat de eerste plek nog steeds in handen is, is daarom vooral met dank aan de laatste resultaten in uitwedstrijden. De laatste vijf werden allemaal winnend afgesloten met de indrukwekkende doelcijfers van zestien goals voor en drie tegen.

Mindere serie tegen AFC

De Treffers en AFC zijn sinds de invoering van de Topklasse in 2010 competitiegenoten en dit heeft de nodige spectaculaire wedstrijden opgeleverd. Zo zegevierden de rood-zwarten uit Groesbeek in het seizoen 2013/2014 met 3-2 door een goal in de allerlaatste seconde van Said Echarqui. Dit was nadat Tim Wulffraat in de negentigste minuut nog voor de 2-2 namens AFC had gezorgd. Deze wedstrijd was tevens de laatste die De Treffers wist te winnen op sportpark Zuid. De laatste vier thuiswedstrijden gingen allemaal verloren. Het is hoog tijd om deze serie te doorbreken!

De scheidsrechter aanstaande zondag is Lorenzo Cairo. Na zijn eerste fluitsignaal zal de aftrap overigens worden verricht door Prins Ummenie d’n 59e Lars Derks, de Prins van de Berggeiten Marco Beers en de Pupil van de Week! Cairo leidde dit seizoen zeven wedstrijden in de Tweede Divisie en hierin deelde hij elf gele en drie rode (waarvan twee direct) kaarten uit.

Na afloop van de wedstrijd zal DJ Maikel Rutten zorgen voor een gezellige middag in de kantine. Kan De Treffers stunten en het feest helemaal compleet maken? Tot zondag!