Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing De Treffers – AFC

De Treffers speelt zaterdag een thuiswedstrijd tegen AFC. Voor beide rood-zwarte formaties leverden de eerste zeven wedstrijden hetzelfde resultaat op: vier overwinningen, één gelijkspel en twee nederlagen. Het enige verschil is dat AFC één keer vaker wist te scoren in deze wedstrijden. Hierdoor bezet AFC de vijfde plaats op de ranglijst en staat De Treffers zesde. Het duel is niet alleen een rechtstreeks duel tussen twee subtoppers, maar ook een strijd tussen de twee succesvolste zondagamateurverenigingen van Nederland. Dat wil je niet missen!

Klassieker

Toen de voetbalpiramide in 2010 op de schop ging en de Topklasse werd opgericht waren De Treffers en AFC van de partij op het (nieuwe) hoogste amateurniveau. Ook bij de invoering van de Tweede Divisie in 2016 gingen zowel AFC als De Treffers spelen op het hoogste amateurtoneel. Van alle huidige competitiegenoten kan alleen HHC Hardenberg dezelfde statistiek overleggen. De Treffers en AFC zijn echter de twee ploegen die al het langst uitkomen op het hoogste amateurniveau. De Amsterdammers vanaf het seizoen 2001/2002 en De Treffers al vanaf seizoen 1972/1973. De ontmoeting tussen De Treffers en AFC is daarom met recht een Klassieker. 

AFC

AFC werd vorig seizoen derde. De ploeg onder leiding van ras AFC-er Benno Nihom veroverde de eerste twee periodetitels, maar zag het kampioenschap in de laatste periode uit hun handen glippen. Uiteindelijk had kampioen Katwijk twee punten meer. Er kwam hierdoor geen herhaling van het grootste succes in de clubgeschiedenis. In 2018/2019 kroonden de Amsterdammers zich namelijk tot beste amateurclub van het land. Desalniettemin was het een succesvol seizoen voor AFC en in de zomerstop bleef de selectie van de Amsterdammers vrijwel intact. Toch begon AFC met een uitgeklede selectie aan het seizoen. Melvin Platje, Splinter de Mooij en Joël Tillema waren vorig seizoen sterkhouders maar misten de start van de competitie vanwege blessureleed. De eerste twee maakten vorige week hun rentree. Bij afwezigheid van dit drietal eisten aanvallers Oussama Siali en Matthijs Jesse de hoofdrol op. Siali scoorde dit seizoen al vijf keer en maakte al twee keer zoveel minuten als in het hele vorige seizoen. Jesse maakte dit seizoen drie doelpunten en is daarmee op de helft van zijn doelpuntenproductie van vorig seizoen, toen hij vaste invaller (26 invalbeurten) was. 

Stand van zaken

Dit seizoen begonnen the Reds voortvarend met tien punten uit vier wedstrijden. Hierna volgde voor AFC een ruime 0-3 nederlaag tegen Quick Boys en de week daarna werd ook met 3-0 verloren bij promovendus GVVV. Die nederlaag werd afgelopen zondag recht gezet middels een 2-0 overwinning tegen een andere promovendus, ADO’20. In deze wedstrijd had spits Raily Ignacio voor de tweede achtereenvolgende week een basisplaats. De eerste vijf wedstrijden kwam de inmiddels 36-jarige aanvaller telkens als invaller binnen de lijnen. Al na vier minuten opende Ignacio de score tegen ADO’20. Hiermee bracht de topscorer aller tijden van de Tweede Divisie zijn doelpuntenaantal op 115. 

De Treffers boekte een knappe overwinning bij de voormalig nummer twee Koninklijke HFC. Ricardo Ippel zorgde in de eerste helft voor een verdiende voorsprong. Tim Waterink scoorde tien minuten voor tijd de beslissende 0-2. In slechts 170 minuten voetbal staat het doelpuntenaantal van Waterink al op twee goals. 

Eerdere resultaten

De Treffers en AFC speelden in competitieverband 24 keer tegen elkaar. De Treffers won zeven keer, drie keer werd het gelijk en veertien keer was AFC de sterkste. Vorig seizoen speelden De Treffers en AFC in de openingswedstrijd van het seizoen tegen elkaar op sportpark Zuid. Dankzij een fraaie volley van Willem den Dekker kwam de ploeg van Leeroy Echteld al vroeg op 1-0. Brian Campman verdubbelde op slag van rust vanaf de penaltystip de voorsprong. Vlak voor tijd scoorde Maatsen de aansluitingstreffer, maar die kwam te laat voor de Amsterdammers. 

De wedstrijd tussen de twee zondag-grootmachten begint zaterdag om 18:00 uur. Graag tot dan!