Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing De Treffers – AFC

De Treffers speelt aanstaande zondag op eigen veld tegen AFC. De Amsterdammers kroonden zich in 2019 tot kampioen van de Tweede Divisie. Ze zijn nog altijd titelhouder vanwege de twee niet uitgespeelde competities die volgden. Vorig seizoen was AFC ook koploper toen de competitie werd stil gelegd en dit seizoen is AFC wederom een van de titelfavorieten. In de eerste speelronde werd er echter in eigen huis met 4-1 verloren van, eveneens titelkandidaat, Katwijk. ‘The Reds’ zullen daarom azen op revanche. De Treffers startte het seizoen verdienstelijk met een 1-1 gelijkspel bij Jong Sparta. Wie wint er zondag?

Voorbereiding

De flinke nederlaag tegen Katwijk zal hard zijn aangekomen bij AFC. Vooral ook vanwege de uitstekende voorbereiding die de ploeg van trainer Ulrich Landvreugd afwerkte. AFC speelde zes oefenwedstrijden en deze werden allemaal gewonnen. De meest in het oog springende overwinningen zijn die op eredivisionist NEC (2-1) en op competitiegenoot Koninklijke HFC (3-1). Er werd ook gewonnen van JOS Watergraafsmeer (3-0), Sportlust’46 (2-1), Jong NEC (5-2) en AVV Swift (5-3). Afgaande op de oefencampagne leek AFC al goed op elkaar ingespeeld en dat zou ook logisch zijn vanwege de geringe wisselingen. Er werden vier nieuwe spelers van buitenaf verwelkomd op sportpark Goed Genoeg en tevens werden er twee spelers doorgeschoven vanuit de zaterdagtak van AFC. Van deze zes spelers stonden Koen Wesdorp (overgekomen van ASWH) en Thomas Verhaar (overgekomen van Excelsior) in de basis tegen Katwijk. Alleen Yordi Teijsse en Fouad Belarbi hebben AFC verlaten.

Fenomeen Ignacio

Waar AFC zich niet goed profileerde in de eerste speelronde, deed Raily Ignacio wel wat er van hem wordt verwacht: scoren. Tijdens de voorbereiding scoorde Ignacio overigens ook al acht van de twintig doelpunten voor AFC. De inmiddels 34-jarige spits scoorde tegen Katwijk zijn eerste competitiegoal van het seizoen en zal naar verwachting ook dit seizoen weer bovenin de topscorerslijst te vinden zijn. Zijn totaal in de Jack’s League (en voorheen Tweede Divisie) staat momenteel op het indrukkwekkende aantal van 84 goals. Met de zojuist benoemde Thomas Verhaar als nieuwe aanvalspartner zal Raily Ignacio dit seizoen ook worden voorzien van de nodige bruikbare ballen. In 115 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie stelde Verhaar bijvoorbeeld 37 keer een medespeler in staat om te scoren. Vorig seizoen had Ignacio slechts tien minuten nodig om de openingstreffer te maken in de thuiswedstrijd van De Treffers tegen AFC. Het mag dus duidelijk zijn dat een van de beste, of misschien wel allerbeste, spits van de competitie op bezoek komt.

Eerdere resultaten

De wedstrijd tussen De Treffers en AFC van vorig seizoen was de 22e onderlinge wedstrijd. Twaalf edities won AFC, zeven keer won De Treffers en slechts drie keer werden de punten gedeeld. De eerste vijf wedstrijden op sportpark Zuid tegen AFC bleef De Treffers ongeslagen en werden er zelfs vier overwinningen behaald. De laatste jaren zijn de rollen echter compleet omgedraaid. Na vijf van de zes wedstrijden gingen de drie punten mee de bus in richting Amsterdam en één keer werden de punten gedeeld. Resultaten uit het verleden bieden gelukkig geen enkele garantie voor de toekomst (dat toont de goede voorbereiding van AFC wel aan) en aanstaande zondag geldt zoals altijd weer nieuwe ronde, nieuwe kansen.

De scheidsrechter aanstaande zondag is de heer Daan Schaper en de wedstrijd begint om 14:30 uur. Het sportpark is al vanaf 13:00 uur geopend. Vanwege de toegangscontrole voor het coronatoegangsbewijs moet rekening gehouden worden met langere wachttijden. Kom dus op tijd naar het sportpark.