Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Leroy George naar De Treffers

De Treffers is er in geslaagd om Leroy George aan zich te binden. De 34-jarige flankspeler en oud-jeugdinternational heeft zijn handtekening gezet onder een contract voor één jaar.

Leroy George begon bij FC Utrecht. Bij de club uit de Domstad speelde hij in de jeugd en vervolgens in de Eredivisie. 73 duels later toog hij naar Nijmegen.
Vooral voor fans van NEC Nijmegen zullen harten sneller gaan kloppen bij de naam Leroy George. Met de enige goal was hij namelijk verantwoordelijk voor de 0-1 winst van NEC bij Vitesse in 2012.
Voor de Nijmegenaren speelde Leroy drie seizoenen in de Eredivisie waarin hij tot 81 wedstrijden kwam en hierin elf keer scoorde. Dertien keer kwam de beslissende pass van de voet van Leroy.

Vanuit Nijmegen begon de reis om de wereld. Via Azerbeidzjan (Qarabag FK, twee keer landskampioen), Turkije (Göztepe en Adana Demirspor), Australie (Melbourne, Australisch kampioen en speler van het jaar) en de Verenigde Arabische Emiraten (FC Baniyas) kwam hij weer terug in Nederland waar hij laatstelijk bij Fortuna Sittard speelde. In het seizoen 2020/2021 viel hij drie maal in.
Naast de landencompetities is ook de Champions League en de Europa League Leroy niet vreemd. Vier wedstrijden Champions League kwalificatie met Qarabag FK en met dezelfde club veertien wedstrijden Europa League prijken op zijn erelijst. Om over de vijf wedstrijden Aziatische Champions League maar te zwijgen.

Ondanks bovenstaande erelijst is Sportpark Zuid geen onbekend terrein voor Amsterdammer Leroy George. “Ik heb drie jaar bij NEC gespeeld en dan leer je de clubs in de regio wel kennen. We hebben destijds tegen De Treffers geoefend en in 2018 heb ik met FC Baniyas ook een oefenwedstrijd op sportpark Zuid gespeeld.”
Van afbouwen wil Leroy niets weten. “Ik ben fit en heb in de voorbereiding meegetraind met Ado Den Haag en ook zorg ik zelf voor mijn fitheid. Afbouwen gaan we dus echt niet doen. Ik ben helemaal gek van het spelletje en zie deze stap als een nieuwe carrière voor me waar ik gewoon alles uit ga halen. Ik wil doelpunten voorbereiden en maken en met het team veel punten gaan pakken.”

“Ik heb al een keer meegelopen bij De Treffers en een training meegedaan. Dat beviel me gelijk. De trainer heeft me aangegeven wat hij van mij en het team verwacht en het voelt als een warm bad. Open en eerlijk en dat geeft me een warm gevoel. Aangezien ik altijd mijn gevoel volg heb ik bewust voor De Treffers gekozen en niet voor andere geïnteresseerde clubs.”

Het meeste kijkt Leroy George uit naar het ontmoeten van het publiek en om lekker te voetballen. “Ik ga er alles aan doen om mijn steentje bij te dragen aan dit mooie project”, sluit Leroy af.

We wensen Leroy ontzettend veel succes en plezier toe bij De Treffers!