Samen met De Treffers

Nieuws

De Treffers kan spel eerste helft niet vast houden

In de eerste echte thuiswedstrijd sinds bijna een jaar behaalde De Treffers opnieuw een gelijkspel. Tegenstander AFC werd voor rust nog wel op achterstand gezet, maar na de thee waren de Amsterdammers eigenlijk veruit de meerdere. Met een 1-1 eindresultaat mochten de Groesbekers dan ook wel het meest tevreden zijn.

Met de veldverlichting aan op een sombere zondagmiddag in augustus speelde De Treffers haar eerste duel in eigen huis in het nieuwe seizoen. Het was voor trainer Jan de Jonge even puzzelen geweest met al die geblesseerden in de verdediging, maar daarvan was met name de eerste 45 minuten weinig te merken. Onder aanvoering van laatste man Robin Janssen stond de achterhoede als een huis. Het was plezierig om op te merken, dat er vanuit de verdediging steeds voetballend naar een oplossing werd gezocht. De roodzwarten toonden zich daarbij niet de mindere van AFC. Het goede spel leverde echter geen echt grote mogelijkheden om te scoren op. Melvin Grootfaam was voor AFC nog het dichtst bij een doelpunt, maar zijn inzet verdween via de lat over de achterlijn. Nadat AFC zich weer eens verkeken had op de snelheid van Gavin Vlijter en daarmee een hoekschop moest weggeven, was het in de 34e minuut dan de beurt aan de thuisclub. Bram Zwanen lepelde de bal loepzuiver op het hoofd van Jordy Thomassen, die van dichtbij met het hoofd binnen knikte: 1-0. Eigenlijk niet eens onverdiend gezien het betere veldspel en de grote werklust van de Groesbekers.

Na rust kwam onder meer Splinter de Mooij de Amsterdamse gelederen versterken. Met direct resultaat. In de 46e minuut al kopte hij uit een voorzet van Milan Hoek de gelijkmaker binnen. En ook daarna bleef De Mooij veruit de gevaarlijkste man aan AFC-zijde. Nu is De Mooij ook niet zo maar iemand. Hij koos er zelf voor om geen nieuw contract bij Feijenoord aan te gaan, niet in te gaan op de belangstelling van Crystal Palace en Hoffenheim, maar voorrang te geven aan zijn artsenopleiding en zijn voetbalcarriëre voort te zetten bij AFC. De Treffers kwam er nauwelijks nog aan te pas. De overtuiging, die het spel in de eerste helft nog zo had gekenmerkt, was bijna volledig verdwenen. Het was bijna vrouwen en kinderen eerst. En toch was de beste kans opnieuw voor de thuisclub. Met een fraaie crosspass zette Dennis Hettinga Treffersspits Jordy Thomassen vrij voor doelman Zonneveld. Die wist diens inzet nog met een uiterste krachtsinspanning tot hoekschop te verwerken. Maar al met al mochten de roodzwarten zich gelukkig prijzen, dat AFC het duidelijke veldoverwicht niet in nog meer doelpunten wist uit te drukken. En dus bleef het bij 1-1.