Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing De Treffers – ADO’20

De Treffers speelt in de derde speelronde van de Betnation Divisie (op zondag!) tegen ADO’20. De Heemskerkers werden vorig seizoen kampioen van de Derde Divisie Zondag. Na 34 wedstrijden waren de blauw-withemden met afstand de allerbeste. De nummer 2 volgde op 13 punten en ADO’20 eindigde met een voorsprong van 21 punten op de nummer 3. In totaal wonnen ‘de Superezels’ 27 van de 34 competitiewedstrijden. Dit seizoen komt ADO’20 dus een divisie hoger uit en de start is meer dan prima. Met vier punten uit twee wedstrijden is de ploeg van Roy van der Mije nog ongeslagen. 

Vorm 

ADO’20 begon het seizoen met een 2-2 gelijkspel tegen mede-promovendus GVVV. Via  spits Helder sleepte ADO’20 één punt uit het vuur. In de 95e minuut scoorde hij de 2-2, nadat hij ook al de 1-1 voor zijn rekening had genomen. Vorige week wonnen de Heemskerkers met 0-1 op bezoek bij Jong Sparta. Middenvelder Brenna was dit keer de doelpuntenmaker. De Treffers herstelde zich vorige week redelijk van de nederlaag in de openingsronde tegen Quick Boys. In de eerste helft waren de rood-zwarten beter dan de thuisploeg, maar verzuimden ze om dit ook in de score tot uiting te brengen. Enkel Willem den Dekker scoorde met een fantastische halve omhaal. In de tweede helft kwam GVVV beter voor de dag en liep De Treffers tegen een tegentreffer aan. Hoewel GVVV nog met 10 man kwam te staan, kon het overtal niet uitgebuit worden.

Selectie ADO’20

Bij ADO’20 zijn er weinig mutaties in de basisopstelling ten opzichte van het succesvolle kampioenselftal van vorig seizoen. Van de elf spelers die vorig seizoen de meeste minuten maakten, zijn er zeven spelers blijven staan. Maurizio Brenna, Henry Opoku, Daan Boerlage, Mike Grim, Ted Amson, Danny Lute en Sem Kroon zijn deze zeven sterkhouders. Feyo Glim en Jan Willem Tesselaar konden vorig seizoen respectievelijk 32 en 20 keer op een basisplaats rekenen, maar kwamen dit seizoen enkel nog als invaller binnen de lijnen. De laatste twee van het kampioenselftal die ontbreken zijn de aanvallers Milan Zonneveld en Ruben Doesburg. De 19-jarige Milan Zonneveld werd topscorer vorig seizoen met 26 doelpunten. Hij ontbreekt momenteel vanwege een blessure. Ruben Doesburg blonk ook uit dankzij zijn 18 doelpunten en hij verdiende hiermee een transfer naar Katwijk. De twee vacante posities in de aanval zijn opgevuld door de reeds genoemde Jilani Helder en Soufian Recloui. De 21-jarige Helder speelde vorig seizoen slechts tien wedstrijden, maar gaf in de eerste wedstrijd meteen zijn visitekaartje af. Soufian Recloui verdedigde vorig seizoen de clubkleuren van OFC in de Tweede Divisie (3 goals) en maakte afgelopen zomer de overstap naar sportpark De Vlotter. 

Historie 

Vanaf 1988 tot en met 2010 speelde ADO’20 vrijwel constant op het hoogste amateurniveau. Enkel in de seizoenen 1996/1997 en 1997/1998 ontbraken de blauw-withemden. In 2010 liep ADO’20 promotie naar de Topklasse mis en dus maakten de Heemskerkers even een pas op de plaats. Twee seizoenen later maakte ADO’20 alsnog de stap naar het hoogste niveau. In het eerste seizoen in de Topklasse voor ADO’20 zorgden ‘De Superezels’ voor een verrassing door als promovendus 2de te eindigen. De twee seizoenen daarna kon ADO’20 minder potten breken en uiteindelijk bleef het verblijf in de Topklasse maar beperkt tot drie seizoenen. In deze seizoenen stonden De Treffers en ADO’20 zes keer tegenover elkaar. De onderlinge balans is precies gelijk. Twee keer won De Treffers, twee keer won ADO’20 en het werd ook twee keer gelijk. 

Wint De Treffers zondag de eerste competitiewedstrijd van het seizoen?