Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

De Treffers gemakkelijk naar eerste competitiezege

In de derde speelronde van de Betnation Divisie heeft De Treffers drie punten bijgeschreven. Vanaf het eerste fluitsignaal was de ploeg van Leeroy Echteld de bovenliggende partij tegen ADO’20. De promovendus kreeg echter na vijftien minuten een ultieme mogelijkheid om op voorsprong te komen door een penalty. Niels Kornelis bewees zijn status als penaltykiller en hierna kwam De Treffers nimmer meer in de problemen. Dankzij twee doelpunten van Jordy Thomassen en één doelpunt van Coen Maertzdorf werd het 3-0 op sportpark Zuid.

Al na vijf minuten was de eerste gevaarlijke aanval van De Treffers een feit. Gavin Vlijter na een vlot lopende aanval via Willem den Dekker en Azzedine Dkidak in stelling gebracht. Oog in oog met keeper Grim besloot hij op het laatste moment om opzij te spelen. Een verdediger van ADO’20 werkte ternauwernood weg.  Amper een minuut later was Vlijter zijn directe tegenstander wederom te snel af, maar ook dit keer kon ADO’20 net op tijd ruimen voordat Jordy Thomassen de bal voor het inschieten had. Ondanks de sterke start van De Treffers kreeg ADO’20 in de vijftiende minuut de beste mogelijkheid op de openingstreffer. Middenvelder Ian Beelen werd aangetikt binnen het strafschopgebied toen Guus Joppen een voorzet wilde wegwerken en dus ging de bal op de stip. Niels Kornelis pareerde de inzet van Jilani Helder echter vakkundig en dus bleef het 0-0. In de zeventiende minuut liet ADO’20 opnieuw van zich horen. Soufiane Reclaoui legde vanaf 20 meter aan voor een schot, maar zijn poging werd onschadelijk gemaakt door Niels Kornelis. Deze twee doelpogingen binnen één minuut waren voor De Treffers ongetwijfeld het sein om er een schepje bovenop te doen. In het restant van de wedstrijd werd Niels Kornelis namelijk niet meer aan het werk gezet en was De Treffers de baas op het veld.

In de 27e minuut ontving Willem den Dekker de bal in de vijandelijke zestien meter na een mooie steekpass van Jorn van Hedel. De aanvallende middenvelder werd van achteren neergelegd door Daan Boerlage maar de scheidsrechter weigerde een penalty toe te kennen. De druk op de goal van ADO’20 hield echter aan, want in de 30e minuut werd Vlijter opnieuw de diepte ingestuurd door Dkidak. Uit de voorzet van Vlijter schoot Thomassen te zacht in waardoor de keeper kon pakken. In de 36e minuut viel de verdiende 1-0 alsnog. Tjeu Langeveld had ruimte om uit te halen vanaf ruim 30 meter en keeper Grim kon zijn schot niet klemmen. Jordy Thomassen was attent en schoot de rebound binnen. Het duurde vervolgens een tijdje voordat De Treffers het krachtsverschil verder uitdrukte in cijfers. In de 59e minuut verstuurde Azzedine Dkidak een perfecte pass in de diepte op Gavin Vlijter. De rechtsbuiten zette voor op Willem den Dekker, die met een hoge voorzet Oussama Bouyaghlafen bereikte. De buitenspeler kopte terug op Jordy Thomassen die van dichtbij de 2-0 aantekende met een knappe kopbal. In de tien minuten na de 2-0 maakte Leeroy Echteld volop gebruik van zijn wisselmogelijkheden. Youri Loen, Gino van den Berg, Torino Hunte en Coen Maertzdorf kwamen allemaal in het veld. Ook na de vele wissels was De Treffers de bovenliggende partij, wat een mooie indicatie geeft van de breedte van de selectie. Rick Wouters, Tim Waterink en Ricardo Ippel ontbraken bovendien nog vanwege blessures. ADO’20 was niet bij machte om een slotoffensief te forceren en De Treffers haalde gemakkelijk het einde van de wedstrijd. Het slotakkoord was nog voor Coen Maertzdorf die vanaf de strafschopstip de 3-0 scoorde, nadat er een overtreding op hem was begaan.

Al met al behaalde De Treffers een zeer verdiende en welkome overwinning. Met vier punten uit drie wedstrijden staan de rood-zwarten in het linkerrijtje. Aanstaande zaterdag kan tegen Jong Sparta de weg verder omhoog ingezet worden.

Klik hier voor de samenvatting.