Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing De Graafschap – De Treffers

De Treffers maakt zich op voor een historische bekerwedstrijd tegen De Graafschap. Op dinsdag 7 februari speelt ons eerste elftal voor het eerst in de 103-jarige historie in de achtste finale van de KNVB Beker. De ploeg van Leeroy Echteld zal vol vertrouwen en gesteund door honderden supporters afreizen naar Doetinchem. Bereiken we de laatste 8 van het landelijke bekertoernooi?

Bekeravontuur

De Treffers begon dit seizoen het bekeravontuur met een thuisoverwinning op competitiegenoot Noordwijk. Op dinsdag 20 september wonnen de rood-zwarten aan de hand van een ontketende Jordy Thomassen met 3-1. Onze spits scoorde twee keer en verdediger Rietveld maakte onder druk van de topschutter een eigen goal. Na de winst op Noordwijk begon het bekersprookje pas echt. Eredivisionist RKC werd volkomen verdiend met 2-0 huiswaarts gestuurd door een snelle goal van Gavin Vlijter en een loepzuivere vrije trap van Brian Campman. In de volgende ronde werd ook Cambuur verslagen door een fantastische volley van Willem den Dekker. De tweede helft was lastig, maar de rood-zwarten bleven knap overeind. De Graafschap dan. De Superboeren versloegen onze competitiegenoot Rijnsburgse Boys (1-3) en Derdedivisionist Quick (1-4) in de vorige twee rondes.              

Competitie

Los van het bekeravontuur heeft De Treffers zoals bekend ook in de competitie de wind in de zeilen. Sterker nog, onder leiding van trainer Leeroy Echteld is De Treffers met het allerbeste seizoen in jaren bezig op sportpark Zuid. Met een gedeelde tweede plaats in puntenaantal is zelfs een kampioenschap nog mogelijk. Bij De Graafschap draait het minder lekker. Een teleurstellende 14de plaats in de Keuken Kampioen Divisie is de huidige stand van zaken en bovendien won De Graafschap slechts één van de laatste zeven competitiewedstrijden.

Dwarsverbanden

Voor velen zal het duel tussen De Treffers en De Graafschap extra bijzonder zijn vanwege een verleden in ons rood-zwarte tenue of in het blauw-wit van De Graafschap. Coen Maertzdorf kwam in de zomer van 2014 over van De Graafschap nadat hij er zijn jeugdopleiding doorliep en debuteerde in het profvoetbal. Hetzelfde geldt voor Matthijs van Nispen. Verder hebben ook Jordy Thomassen en Gijs Schalks een verleden bij De Graafschap. Bij De Graafschap komen we oud-spelers Mees Siers e Jordy Rondeel tegen in de technische staf. Tot slot is onze huidige assistent-trainer oud-speler (en aanvoerder) van de Graafschap

Eerdere resultaten

De Treffers en De Graafschap speelden in de laatste jaren al twee keer eerder in de beker tegen elkaar. In 2008 bekerde De Graafschap verder na verlenging. De eerste helft werd afgesloten met een sensationele tussenstand van 3-3. In het restant waren beide ploegen ook aan elkaar gewaagd, maar in de 108e minuut viel de beslissende 3-4. In 2011 speelden beide ploegen opnieuw tegen elkaar, maar toen kon De Treffers minder goed partij bieden. De gasten wonnen destijds met 1-5. Naast deze twee officiële wedstrijden werden er de laatste jaren ook drie oefenwedstrijden afgewerkt. In 2020 won De Graafschap met 1-4, maar een jaar later bleef het knap 0-0. In de voorbereiding op het huidige seizoen scoorde De Graafschap vlak voor tijd de beslissende 1-2. Met dat duel in het achterhoofd zal de ploeg van Leeroy Echteld zeker met vertrouwen uitkijken naar de confrontatie van dinsdag!

Hoe dan ook, de wedstrijd tegen De Graafschap wordt een historische wedstrijd voor De Treffers. Samen met De Treffers op naar een onvergetelijke wedstrijd!