Kwartier na rust wordt De Treffers fataal

DOETINCHEM – Geen volgende ronde KNVB-beker voor De Treffers. Maar de roodzwarten konden met opgeheven hoofd stadion De Vijverberg verlaten na vooral een voortreffelijke eerste helft. Toen had men De Graafschap pijn kunnen doen. Dat gebeurde niet. En nadat de Graafschappers direct na rust wel het net wisten te vinden, was het gedaan met de Groesbeekse weerstand. De Graafschap – De Treffers: 3-0.

In een sfeervol stadion met een volop zingend uitvak toog De Treffers onbevreesd ten aanval. De eerste kans was dan ook voor de Groesbekers. Gavin Vlijter werd in de diepte gezocht, maar helaas was zijn voorzet net niet scherp genoeg: hoekschop. Even later was het opnieuw Vlijter, die voor gevaar kon zorgen. Tot tweemaal toe stuitte hij op doelman Jurjus. Tussendoor beet De Graafschap van zich af met een schot van Giovanni Korte, dat in het zijnet belandde. Maar de Doetinchemmers bleven moeite houden met de aanvalsgolven van De Treffers en wisten soms niets beters te doen dan de bal over de zijlijn te werken. Na een half uurtje had De Treffers eigenlijk moeten scoren. De bal werd na een een-tweetje tussen Gavin Vlijter en Willem den Dekker van dichtbij op doelman Jurjus geschoten. De rust kwam met een 0-0 stand en dat gaf hoop aan de meegereisde Groesbeekse supporters, dat er wellicht weer een verrassing in het vat zat.

Maar die hoop werd na de thee snel de bodem ingeslagen. In de 49e minuut luidde balverlies van Ippel een snelle counter in, waaruit Basar Önal de bal knap controleerde en vervolgens in de bovenhoek schoot. Acht minuten later stond het al 2-0. Na een steekpass van Valencia was ditmaal Korte de doelpuntenmaker. Direct daarop kregen Willem den Dekker en Jordy Thomassen van scheidsrechter Van der Eijk de gele kaart voorgetoverd, omdat zij hem erop attendeerden, dat aan het doelpunt een overtreding op Thomassen vooraf was gegaan. Het hielp niet. De Graafschap kwam nu in de flow, waarin bijna alles meezat, terwijl De Treffers het voetballen even kwijt was. Ook een aantal door Leeroy Echteld nu toegepaste wissels brachten daarin geen verandering. De Groesbekers konden nog enig gevaar stichten via vrije trappen van Brian Campman. De eerste ging over doel, de tweede werd door Willem den Dekker net naast gekopt. Hoe het wel moest, liet Charlison Benschop zien, toen hij met een snoekduik de bal uit een voorzet van Korte wel achter doelman Niels Kornelis wist te koppen. In de toch wat geflatteerde 3-0 stand kwam ook in het resterende kwartier geen verandering. De Treffers ligt er na een formidabel bekeravontuur uit, De Graafschap gaat door naar de kwartfinale.