Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing: Barendrecht – De Treffers

De carnaval is weer voorbij en na een vrij weekend komt De Treffers weer in actie. Voor het eerst sinds lange tijd een uitwedstrijd op zaterdag en wel onder de rook van Rotterdam, in de gemeente Barendrecht op bezoek bij BVV Barendrecht. De withemden kennen een uitstekend seizoen en bezetten de vijfde plek op de ranglijst.

De Treffers wist de vorige wedstrijd eindelijk weer eens te winnen. Concurrent Jong Sparta werd met 3-2 verslagen en deze overwinning was van heel erg belangrijk. Onder aanvoering van aanwinst Boy van de Beek speelde de ploeg van Anton Janssen met veel passie en strijd en daarnaast was het veldspel bij vlagen ook weer ‘des Treffers’, met goede combinaties. Ondanks dat had De Treffers ook flink wat geluk, na de snelle 1-0 van Coen Maertzdorf kwam Jong Sparta namelijk alweer snel langszij en de jonge Rotterdammers hadden daarna de mogelijkheden om op voorsprong te komen. De 2-1 viel echter vlak voor de rust aan de andere kant door een goede aanval en dito kopbal van Nick de Bondt. Binnen tien minuten na rust zette Maertzdorf de 3-1 op het bord, uiteindelijk scoorde Jong Sparta in de blessuretijd nog de 3-2.

Barendrecht werkte afgelopen weekend ook geen wedstrijd af, de week ervoor ging het op bezoek bij HHC Hardenberg met 3-1 onderuit. De enige goal voor Barendrecht werd gescoord door Remy Salem. In totaal verzamelde Barendrecht dit seizoen 32 punten, veertien op het eigen sportpark ‘de Bongerd’ en achttien punten werden buitenshuis behaald.

Drie van deze punten werden behaald op sportpark Zuid, eerder dit seizoen verloor De Treffers thuis met 2-1. Een vroege voorsprong via Cedric Badjeck werd teniet gedaan door goals van Remy Salem en Joey Jongman. Vorig jaar verloor De Treffers op eigen veld met dezelfde cijfers van Barendrecht, Nick de Bondt maakte de enige Treffersgoal vanaf de penaltystip. Toevalligerwijs liep De Treffers in beide wedstrijden tegen Barendrecht tegen haar eerste thuisnederlaag van de competitie aan. Op bezoek in Barendrecht speelde De Treffers vorig jaar met 2-2 gelijk door goals van Mutzers en Verbeek.

De Treffers heeft niet stil gezeten in de winterstop en middels arbitragezaken werden in navolging van Boy van de Beek ook Niels Wouters en Niek Versteegen overgeschreven van buurman Achilles’29. Daarnaast keerde Cendrino Misidjan terug, hij maakte vorig jaar voor de winterstop veel indruk en verdiende zo een transfer naar VVV Venlo. Na een uitstapje naar FC Dordrecht is Misidjan dus weer terug op Zuid. De Treffers werkte ook nog een oefenwedstrijd af vorige week, hoofdklasser BVC’12 werd hierin met 2-0 verslagen door goals van Niels Wouters en Niek Versteegen.

Bij Barendrecht is de selectie in de winterstop intact gebleven. De absolute uitblinker in de ploeg van Adrie Poldervaart is aanvoerder, spelmaker en topscorer Joey Jongman. Hij scoorde inmiddels acht keer. Achter Jongman heeft aanvaller Remy Salem inmiddels zeven goals gemaakt. Dat er ook een keerzijde aan het uitstekende seizoen van Barendrecht en haar spelers zit, blijkt uit het feit dat er al twee onomstreden basisspelers aan het eind van het seizoen vertrekken. Bovengenoemde Joey Jongman vertrekt naar koploper Katwijk en rechtsback Tim Eekman, vorig seizoen nog clubtopscorer, vertrekt naar Kozakken Boys.

De man met de fluit op sportpark ‘de Bongerd’ zal aanstaande zaterdag de heer Kevin Puts zijn. Hij floot dit seizoen al zeven wedstrijden in de Tweede Divisie en TEC – De Treffers, welke met 2-1 werd gewonnen door De Treffers, was er daar één van. In zijn eerdere wedstrijden gaf Puts 20 gele kaarten en een rode kaart als het gevolg van twee gele kaarten. Vorig seizoen had Puts De Treffers twee keer onder zijn hoede, beide keren was De Treffers te gast en ook twee maal gingen de punten de bus in richting Groesbeek. Tot slot, van de achttien wedstrijden in de Tweede Divisie onder leiding van Kevin Puts wonnen de bezoekers dertien keer! U zult misschien dol worden van al deze loze statistieken en dus houden we er hier ook mee op, feit blijft dat het op het veld moet gebeuren.

Wint De Treffers voor het eerst van Barendrecht? De wedstrijd begint om 14:30u, tot zaterdag!