DE TREFFERS VERLIEST NA DESASTREUS BEGIN

De Treffers heeft zichzelf een slechte dienst bewezen in de degradatiestrijd. In en tegen Barendrecht werd er met 3-0 verloren. Van de vier nieuwkomers speelde Boy van de Beek en Cendrino Misidjan in de basis. Niels Wouters en Niek Versteegen begonnen op de bank.

Boven de rivieren wordt er geen carnaval gevierd, onder de rivieren wel. Of dit nog in de benen zat weten we niet maar het begin van de Groesbekers was als een lauwwarme kroket uit de febo-muur, slappe hap.
In de tweede helft konden de mannen van Anton Janssen de rug pas rechten, dit was echter te laat.

Binnen vijf minuten stand er op sportpark de Bongerd al een 2-0 tussenstand op het digitale scorebord. In de vierde minuut scoorde Christiaan Dabaghian de openingstreffer. Na een pass van Bas Mourits kon hij geheel vrij opstomen richting Niels Kornelis en hij faalde niet.
Voordat de veel opgekomen rood-zwarte supporters met hun ogen konden knipperen, lag de tweede al in het spreekwoordelijke mandje. Ditmaal kon aanvoerder Joey Jongman (volgend seizoen actief bij Katwijk) een voorzet geven en was Ramy Salem het eindstation. In geheel vrijstaande positie kon hij de bal achter Niels koppen.

Het verdere vervolg van de eerste helft was niet heel best. Coen Maertzdorf was nog het dichtst bij de aansluitingstreffer. Zijwaarts van de goal kopte hij de bal op het dak van het doel. Eerlijkheidshalve dient aangegeven te worden dat Barendrecht nog de betere kansen had om de marge naar een groter verschil te schieten. In de 22e minuut dekte Misidjan zijn man verkeerd waardoor een diepe pass direct gevaarlijk werd. Oog in oog met Niels Kornelis scoorde Ramy Salem zijn tweede van de dag (nog) niet. De eerste helft was zeer slordig en kansen vanuit bezoekerskant waren op één vinger te tellen.

De tweede helft begonnen beide teams ongewijzigd aan de tweede helft. Dit veranderde in de 53e minuut. Toen verliet Tom Beissel het veld voor Eef van Riel. Vanaf dat moment kropen de mannen van Anton uit hun schulp. Er werd druk naar voren gezet en men wist elkaar beter te vinden.
Dit resulteerde in de 56e minuut in de aansluitingstreffer. Een corner van Boy van de Beek werd prima binnengekopt door Pim Balkestein. Helaas had arbiter Puts iets in deze actie gezien waardoor de treffer geannuleerd werd. Dit met hoongelag (van beide supporterskampen) tot gevolg. Enfin, de marge was nog steeds twee.
Hierna maakte Niels Wouters zijn officiële debuut in het rood-zwarte tricot. Hij verving de onzichtbare Cedric Badjeck.
Net na het uur spelen werd Boy van de Beek op randje zestien onderuit gehaald maar gaf de arbiter voordeel terwijl er maar weinig voordeel te behalen viel. De Treffers kreeg meer kansen maar de aansluitingstreffer viel maar niet. Zo ook niet nadat een schot van Boy geblokt werd en een streep van Robin Janssen in de handen van keeper Marc van Splunter belandde. In de 72e minuut kwam een corner van Boy terecht bij Cendrino Misidjan maar hij kon zijn voet niet goed achter de bal krijgen.

De laatste wissel aan De Treffers-zijde was wederom een officieel debuut. Ditmaal viel de eer ten deel aan Niek Versteegen. Hij verving in de 74e minuut de tegenvallende Nick de Bondt.
Doordat De Treffers hard op zoek was naar de aansluitingstreffer kreeg Barendrecht ook ruimte genoeg om wat scherpe counters te plaatsen. Dit resulteerde met nog iets minder dan een kwartier te spelen bijna in de 3-0. Een vrije trap van Joey Jongman werd gekeerd door Niels Kornelis.
Zeven minuten voor tijd viel de 3-0 echter wel. Arbiter Puts zag na een actie van Niels Wouters een duidelijke handsbal over het hoofd waarna Ramy Salem in de counter zijn hoofd koel hield. Ali Khaldi gaf de bal voor en Salem was er als de kippen bij om zijn tweede (en zijn negende van het seizoen) binnen te tikken.

Hierna vond Barendrecht het wel best. De Treffers kon naar hartenlust combineren en kansen creëren, echter zonder resultaat. Robin Janssen was tweemaal heel dichtbij de eretreffer maar een poging ging naast en een andere poging kwam terecht op de deklat.

Al met al een begin om net zo snel te vergeten als de tijd die Barendrecht vandaag nodig had om de marge op twee te brengen. De tweede helft biedt hoop en laten we het daar maar op houden.
Volgende week zaterdag om 18.00 uur spelen we thuis tegen titelkandidaat Kozakken Boys. Als dat geen mooie wedstrijd is om deze wedstrijd te vergeten.