Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing AFC – De Treffers

Het seizoen is 5 wedstrijden onderweg en dat betekent dat er langzamerhand een inschatting gemaakt kan worden van de sterkte van de ploegen in de Tweede Divisie. De Treffers vinden we terug op plek 12 en gaat aanstaande zondag in Amsterdam op bezoek bij AFC. De hoofdstedelingen bezetten de 14de plek op de ranglijst.

Beide ploegen zullen dolgraag een overwinning boeken en zo niet te veel punten willen laten liggen in het begin van de competitie.
Vorige week gaf De Treffers achtereenvolgens een 2-0 en 3-1 voorsprong uit handen, er werd uiteindelijk met 3-3 gelijkgespeeld tegen promovendus FC Lisse. De beste kansen waren voor de ploeg uit de Bollenstreek, maar De Treffers stond met de rust met 2-0 voor. Nick de Bondt liet zien dat hij nog over een even goede trap als vorig seizoen beschikt door eerst een vrije trap binnen te knallen en later de bal panklaar op het hoofd van Pim Balkestein te leggen. Door een penalty net na rust kwam FC Lisse terug tot 2-1, maar Nick de Bondt leek de wedstrijd 20 minuten voor tijd te beslissen. FC Lisse kwam toch nog terug tot 3-3 en dit was niet onverdiend te noemen.

AFC ging afgelopen week met 2-0 onderuit op bezoek bij HHC Hardenberg. De Amsterdammers hebben tot nu toe 4 punten bijeen gevoetbald in even veel wedstrijden. De wedstrijd in de 3 e speelronde bij Rijnsburgse Boys werd afgelast, waardoor ze een wedstrijd minder gespeeld hebben.

De Treffers en AFC zijn twee grootmachten in het zondagamateurvoetbal en wedstrijden tussen beide ploegen staan vaak garant voor veel goals. Veel van deze goals vielen de laatste seizoenen in het verkeerde doel voor De Treffers. AFC heeft zich namelijk ontpopt tot ware angstgegner van de roodzwarten uit Groesbeek. Afgelopen seizoen verloor De Treffers tweemaal, in Amsterdam met 3-2 door een penalty in de slotseconde nadat Daniel van Straaten beide ploegen in de laatste minuut nog op gelijke hoogte had gebracht. Wesley Meeuwsen maakte in de eerste helft de 0-1.
Op Sportpark Zuid gingen de Amsterdammers er ook met de 3 punten vandoor, in een mindere wedstrijd aan Trefferszijde werd er met 2-0 verloren.

Maar niet alleen de wedstrijden van vorig seizoen gingen verloren tegen AFC, zij wisten de 5 edities daarvoor waarin De Treffers en AFC het tegen elkaar opnamen ook winnend af te sluiten. Dit betekent dat De Treffers in het seizoen 2013/2014 voor het laatst te winnen van AFC, voor een overwinning in Amsterdam moeten we nog een seizoen verder terug. Op zondag 13 mei 2012 zegevierde De Treffers met 3-4.

Topschutter aan Amsterdamse zijde was vorig seizoen Matthijs Jesse. Jesse, die zelfs werd genomineerd voor talent van het jaar in de Tweede Divisie, maakte 11 goals. Dit seizoen wist hij het net nog niet te vinden. Pieter Koopman en Koen Bosma scoorden beide 9 keer en waren de nummer 2 in het topscorersklassement van AFC. Koopman komt inmiddels uit voor competitiegenoot VVSB en ter vervanging van hem is Malcom Esajas dit seizoen teruggekeerd op sportpark ‘Goed Genoeg’. Na 1 jaar bij AFC te hebben gevoetbald, acteerde Esajas vanaf 2009 in het profvoetbal.

Aanstaande zondag maakt scheidsrechter Mike de Bruijn zijn debuut in de Tweede Divisie. Hij floot tot nog toe al zijn wedstrijden van dit seizoen in de zaterdagse Derde Divisie. Hij deed 2 wedstrijden zonder kaarten af, in zijn andere 2 wedstrijden gaf hij in totaal 6 gele kaarten. De Bruijn deelde geen enkele rode kaart uit in deze wedstrijden. Vorig seizoen leidde hij 3 wedstrijden in de Derde Divisie zaterdag, hier hield de Bruijn het bij slechts 5 gele kaarten.

Het treffen tussen AFC en De Treffers zal plaatsvinden op de Boelelaan 50 in Amsterdam, de wedstrijd begint om 14:30u.

Het wordt hoog tijd dat De Treffers een overwinning boekt bij AFC, tot zondag!