Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing AFC – De Treffers

Na de eerste driepunter van het seizoen zal De Treffers aanstaande zondag met vertrouwen richting Amsterdam afreizen. Hier wacht in de vierde speelronde goede bekende AFC op sportpark Goed Genoeg. De ploeg van nieuwbakken trainer Ulrich Landvreugd veroverde in de eerste drie wedstrijden zes punten en heeft zich hiermee in de top van de Tweede Divisie genesteld, koploper IJsselmeervogels veroverde namelijk maar één puntje meer. Met een overwinning schuift De Treffers op naar de subtop en dat zou een goede start van het seizoen betekenen voor de ploeg van Anton Janssen.

Vorig weekend beide 4 goals

In de vorige speelronde vielen er op de velden van De Treffers en AFC beide vier goals te noteren. De Treffers blies Barendrecht van het veld af met een 4-0 overwinning. Via goals vlak voor de rust van Pim Balkestein en Aleksandar Jankovic kwamen de rood-zwarten op een verdiende 2-0 voorsprong. Na rust liep de score op naar 4-0 door nog twee goals van Jankovic. In de wedstrijd van AFC vielen ook vier goals. Hiervan werd er echter maar één gescoord door de Amsterdamse formatie. Yordi Teijsse nam de 1-1 voor zijn rekening tegen de Koninklijke HFC. De drie andere goals werden dus gescoord door de Haarlemmers wat een 3-1 nederlaag betekende voor AFC.

Belangrijk spitsenduo

De genoemde doelpuntenmaker van afgelopen zondag, Yordi Teijsse, vormt dit seizoen een belangrijk duo met Raily Ignacio. Vorig seizoen was AFC hekkensluiter in de winterstop waarna Ignacio overkwam van Kozakken Boys. Hij hield AFC eigenhandig in de Tweede Divisie door vanaf de winterstop in achttien wedstrijden liefst dertien keer te scoren. Uiteindelijk werd de competitie afgesloten op een twaalfde plaats en werd zelfs nog een periodetitel gepakt. Met Yordi Teijsse heeft Ignacio een gelijke gevonden wat betreft het maken van doelpunten. Vorig seizoen scoorde Teijsse in 29 wedstrijden voor derdedivisionist Quick Boys 25 keer. Dit seizoen werd tot nog toe de gehele doelpuntenproductie verzorgd door dit spitsenkoppel dus dat belooft wat voor de rest van het seizoen.

Altijd een winnaar tussen De Treffers en AFC

De Treffers en AFC zijn beide van huis uit ploegen die spelen op de aanval en om te winnen. Dit spreekt ook uit de onderlinge cijfers. Vanaf het moment dat de grootmachten uit het zondagamateurvoetbal competitiegenoten werden in de toenmalige Topklasse werden er zestien onderlinge wedstrijden afgewerkt. Hiervan won AFC tien keer, de andere zes keer won De Treffers. Afgelopen seizoen was het aantal overwinningen netjes verdeeld. Op sportpark Goed Genoeg behaalde De Treffers een 4-1 overwinning door goals van Coen Maertzdorf (2x), Nick de Bondt en Cedric Badjeck. Op sportpark Zuid ging de overwinning ook naar de gasten, Matthijs Jesse en Tom van den Brink scoorden de goals namens AFC.

Amsterdamse bluf

Spits Yordi Teijsse is niet de enige grote aanwinst die de selectie van AFC kwam versterken. Zijn tweelingbroer Kenny Teijsse maakte de overstap van Cambuur Leeuwarden en daarnaast kwam Tim Linthorst (ex-De Graafschap) over van het Duitse Berliner AK 07. Tot slot kwam middenvelder Fouad Belarbi over van derdedivisionist Hercules. Gesterkt door deze aanwinsten heeft AFC uitgesproken om dit seizoen hoge ogen te willen gooien in de Tweede Divisie. Met een huidige vijfde plaats voldoen ze tot nog toe aan het verwachtingspatroon.

De scheidsrechter aanstaande zondag is Sam Dröge. In het openingsweekend van dit seizoen leidde hij de wedstrijd tussen VVSB en Jong Vitesse waarin hij zijn kaarten op zak hield. De wedstrijd begint zondag om 14:30u en wordt afgewerkt op sportpark Goed Genoeg: Boelelaan 50, 1082 PR Amsterdam.

Is De Treffers komend weekend “goed genoeg’’ en klimt het naar de subtop? Tot zondag!