Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing AFC – De Treffers

In de laatste wedstrijd voor de winterstop speelt De Treffers een uitwedstrijd tegen AFC. De Amsterdammers zijn de koploper en dus staat er een echte topper op het programma op sportpark Goed Genoeg. In de eerste speelronde van deze competitie won De Treffers dankzij een hele vroege goal van Willem den Dekker in de zesde minuut en een benutte penalty van Brian Campman net voor rust. Dalian Maatsen zorgde in de 86e minuut nog voor spannende minuten door de 2-1 aan te tekenen. Wint De Treffers wederom van AFC en verovert de ploeg van Leeroy Echteld misschien wel de, onofficiële, titel van Winterkampioen?

Vorm 

In de laatste vijf wedstrijden haalden De Treffers en AFC beide dertien punten. Beide ploegen lieten opvallend genoeg alleen punten liggen door een gelijkspel tegen hekkensluiter OFC. Met ruime overwinningen op Noordwijk (1-3), Scheveningen (4-1), Quick Boys (1-3) en Excelsior Maassluis (1-4) is AFC aanvallend gezien in bloedvorm. Ook tegen OFC scoorde de ploeg van Benno Nihom drie keer, maar dat was dus niet genoeg voor de overwinning. De Treffers won in de laatste vijf weken net zoals AFC ook van Noordwijk, Scheveningen en Quick Boys. Op papier ontlopen De Treffers en AFC elkaar dus erg weinig en het belooft een spektakel te worden op sportpark Goed Genoeg met twee ploegen in vorm.  

Blikvangers

Sinds de komst van Raily Ignacio bijna vijf jaar geleden naar AFC is hij de grote man bij AFC. De topscorer aller tijden van de Tweede Divisie scoorde 111 keer, waarvan 93 keer in het shirt van AFC. Dit seizoen moet hij tot dusverre echter Melvin Platje voor zich dulden. Zijn collega-aanvaller scoorde negen keer en dat is één keer meer dan Ignacio. Verder scoorde schaduwspits Splinter de Mooij dit seizoen zeven keer en daarmee hebben de Amsterdammers dus een gevaarlijke voorhoede. Een andere opvallende naam is daarnaast keeper Gijs van Zetten. Patrick Zonneveld was jarenlang eerste keus bij AFC, maar miste het eerste deel van de competitie vanwege blessureleed. Vervanger Van Zetten neemt de honneurs goed waar getuige de slechts 16 tegendoelpunten.

Eerdere resultaten

Er is inmiddels een rijke historie van wedstrijden opgebouwd tussen De Treffers en AFC. Sinds de invoering van de landelijke Topklasse in 2010 zijn we competitiegenoot van de hoofdstedelingen en in totaal vonden er 25 onderlinge wedstrijden plaats. Vier keer werd het gelijk, acht keer won De Treffers en dertien keer wonnen The Reds uit Amsterdam. 

De Treffers is een van de twee ploegen die van koploper en titelfavoriet AFC wist te winnen en dat zal vertrouwen geven! Wint de ploeg van Leeroy Echteld opnieuw en kunnen we met een heerlijk gevoel de winterstop in? Tot vanmiddag!