Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Azzedine Dkidak tussentijdse aanwinst De Treffers

De Treffers heeft zich voor de rest van het lopende seizoen versterkt met Azzedine Dkidak. De 22-jarige verdediger begon zijn voetbalcarrière bij FC New Amsterdam in de hoofdstad en speelde verder nog voor Zeeburgia en DWS in Amsterdam. Vanaf 2015 speelde Azzedine vier seizoenen bij Vitesse, waarvan twee seizoenen in Jong Vitesse. Op zestienjarige leeftijd maakte hij al zijn debuut in de Tweede Divisie. In het seizoen 2019/2020 speelde de linksback vervolgens 26 wedstrijden voor FC Den Bosch waarna Azzedine naar Italië ging. Op het derde Italiaanse niveau was hij basisspeler bij Como, werd hij kampioen en promoveerde hij dus naar de Serie B. In de winterstop van vorig seizoen verruilde hij  Como voor Potenzia Calcio in de Serie C.

Vanaf de zomer is Azzedine terug in Nederland en hij kijkt uit naar zijn tijd als speler van De Treffers: “Ik ken trainer Leeroy Echteld van Zeeburgia en later was de huidige assistent-trainer Frank van Kouwen, mijn trainer bij Vitesse. Via hen ben ik dus in contact gekomen met De Treffers en in de drie weken dat ik heb meegetraind ben ik erg onder de indruk geraakt van de club. De faciliteiten zijn allemaal goed geregeld en er staat een mooie accommodatie.” Azzedine speelde de laatste drie seizoenen als linksback, maar heeft voorheen ook op het middenveld gestaan. Azzedine: “Het is een van mijn sterke punten dat ik op meerdere posities inzetbaar ben. Verder ben ik technisch vaardig en beschik ik over een goede trap.  Met deze kwaliteiten hoop ik in de rest van het seizoen een meerwaarde te worden voor De Treffers.” Azzedine kan zaterdag in de wedstrijd tegen AFC al zijn debuut maken, maar nog geen hele wedstrijd spelen. “Ik ben fit, maar ik heb nog wel wedstrijdritme nodig. In maart speelde ik namelijk mijn laatste officiële wedstrijd. Daarna heb ik nog wel stage gelopen bij onder andere VVV Venlo, maar te weinig wedstrijden gevoetbald.” 

Tot slot heeft Azzedine nog erg veel ambitie. Azzedine: “Ik ben pas 22 jaar en dus hoop ik nog terug te keren naar het betaalde voetbal. Bij De Treffers hoop ik me daarom in de kijker te kunnen spelen.” Verder ziet Azzedine de rest van de competitie met vertrouwen tegemoet. “In de laatste drie weken heb ik een goed gevoel gekregen bij onze selectie en de competitie.  Het niveau ligt erg hoog op de trainingen en ik verwacht dat we bovenin mee blijven doen in de competitie. Ik ga er in ieder geval alles aan doen om de goede prestaties van De Treffers in de competitie een vervolg te geven!”, aldus onze nieuwste aanwinst. 

Wij wensen Azzedine veel succes en plezier toe bij De Treffers!