Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

VOORBESCHOUWING AFC – DE TREFFERS

Aanstaande zondag staat de eerste wedstrijd na de winterstop op het programma en dat is meteen een affiche van formaat. De Treffers gaat namelijk op bezoek bij regerend kampioen en mede-grootmacht in het zondagvoetbal AFC. De hoofstedelingen staan één plaats hoger op de ranglijst en behaalden tot dusverre drie punten meer dan de ploeg van trainer Jan de Jonge. AFC speelde echter ook al één wedstrijd meer en dus is het niet alleen voor de achtergronden maar ook voor de stand op de ranglijst een zeer interessante wedstrijd. De wedstrijd meer die AFC al afwerkte stond eigenlijk gepland op 18 januari maar deze werd verzet omdat op deze dag AFC exact 125 jaar bestaat, hiervoor vanaf deze plaats alvast de felicitaties.

Goede hervattingen van de competitie

Wanneer er gekeken wordt naar de resultaten in de eerste wedstrijd na de winterstop kan De Treffers hoop putten uit de laatste jaren. De laatste vijf jaar werd er maar liefst vier keer gewonnen in de eerste wedstrijd na de winterse onderbreking. In deze vijf wedstrijden scoorden de rood-zwarten ook nog eens dertien doelpunten. De tegenstander van aanstaande zondag overlegt ook redelijke cijfers. De laatste vijf wedstrijden na de winterstop bleef AFC weliswaar ongeslagen, maar er werd vaker niet (drie remises) dan wel gewonnen.

Veel remises

Kijkend naar het totaal aantal remises in het huidige seizoen dan valt op dat De Treffers en AFC er hier een stuk meer van behalen dan vorig seizoen. Beide ploegen deelden dit seizoen al vijf keer de punten met hun tegenstander. Met dit aantal evenaarden de Amsterdammers nog voor de winterstop het aantal puntendelingen van vorig seizoen. De Treffers speelde vorig seizoen in de hele competitie zes keer gelijk en heeft dit aantal dus ook al bijna bereikt. Wanneer er wordt gekeken naar de historie tussen De Treffers en AFC dan ligt een gelijkspel aanstaande zondag allesbehalve voor de hand. Vanaf de invoering van de Topklasse ontmoetten beide ploegen elkaar achttien keer. In elf wedstrijden won AFC, zes keer won De Treffers en slechts één keer werd het gelijk.

Van supertrio naar superduo

Het kampioenschap van AFC van vorig seizoen kon grotendeels op het conto worden geschreven van Raily Ignacio en de tweeling Yordi en Kenny Teijsse. Dit trio was samen namelijk verantwoordelijk voor 61 van de 85 gescoorde doelpunten. Dit seizoen zijn Ignacio en Yordi Teijsse verder gegaan met scoren maar is Kenny Teijsse tot dusverre minder bepalend. Ignacio scoorde inmiddels twaalf keer en Yordi Teijsse elf keer, waardoor dit duo nog steeds onmisbaar is voor de Amsterdammers. Kenny Teijsse scoorde dit seizoen pas twee keer. Tel hierbij op dat de defensie van AFC kwetsbaarder is dan vorig seizoen en het is duidelijk waarom AFC zich nog geen moment echt heeft weten te mengen in de strijd aan de top van de ranglijst. Vorig seizoen kreeg AFC in twaalf wedstrijden geen doelpunt tegen en dat is nu op de helft van de huidige competitie pas drie keer gelukt.

De scheidsrechter aanstaande zondag is Daan Schaper. Eerder dit seizoen leidde hij vijf wedstrijden in de Tweede Divisie en hierin deelde hij zeven gele kaarten en vier rode kaarten uit. Twee rode kaarten werden direct gegeven en eveneens twee rode kaarten waren het gevolg van twee gele kaarten.

Wint De Treffers bij de hervatting van de competitie? Tot zondag!