Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Verdediger Dennis Hettinga versterkt De Treffers

De Treffers is met linksback Dennis Hettinga een contract overeengekomen tot en met medio 2022. De 25-jarige rechtspoot maakt de overstap van eersteklasser WHC en is per direct inzetbaar. Dennis ziet er uit naar om het rood-zwarte tricot van De Treffers aan te trekken, al is het nog even afwachten of dat in het momenteel stopgezette seizoen nog gaat gebeuren.

Dennis begon zijn voetbalcarrière bij sv Helios en schopte het hier tot het eerste elftal. Na een goed jaar bij Rohda Raalte, toen nog als aanvaller, maakte hij als 18-jarige de overstap naar Jong Go Ahead Eagles. Dennis speelde anderhalf jaar bij de beloften en vervolgens maakte hij tweeënhalf jaar deel uit van de eerste selectie. In het tot dusverre laatste Eredivisie seizoen van Go Ahead Eagles (in 2016/2017) zat hij een aantal keren op de bank. Het jaar daarna veroverde Dennis een basisplaats en speelde hij 24 competitiewedstrijden. Dennis: ‘Het was een droom die uitkwam dat ik in de basis stond bij de club uit mijn geboorteplaats. Helaas verloor ik in het jaar erna mijn basisplaats na een trainerswissel en speelde ik maar twee wedstrijden.’ Dennis maakte de overstap naar TOP Oss en speelde hier zeven wedstrijden, waarvan vijf als basisspeler. Hierna kwam er een einde aan zijn betaald voetbalcarriére. Dennis: ‘Ik heb natuurlijk altijd de ambitie gehad om zo hoog mogelijk te voetballen, maar door de corona-situatie heb ik ingezien dat er meer is dan alleen voetbal en besloot ik me te richten op mijn maatschappelijke carrière. Vandaar maakte ik in augustus 2020 de keuze om bij WHC te gaan voetballen en niet in te gaan op een aanbieding van SK Lišeň uit Tsjechië. Dat ik nu alsnog de kans krijg in de Tweede Divisie bij een grote club als De Treffers vind ik heel mooi.’

Dennis kende De Treffers al van naam, als tegenstander én dankzij een oud-ploeggenoot. ‘Ik heb bij Go Ahead Eagles samen gespeeld met Nick de Bondt en vanuit deze club ging hij naar De Treffers. Ik heb hem destijds een beetje gevolgd en tevens heb ik met TOP Oss een aantal keer tegen De Treffers gevoetbald. Hierdoor heb ik van een afstandje mee gekregen dat de faciliteiten erg goed op orde zijn bij De Treffers en kreeg ik al een positieve indruk’, aldus Dennis.

Dennis heeft in het betaalde voetbal altijd als linksback of als linker centrale verdediger gespeeld. Dennis: ‘Een rechtsbenige linkerverdediger komt niet heel vaak voor, maar ik zie het als een voordeel. Mijn ervaring aan de linkerkant in combinatie met mijn rechtsbenigheid zorgt ervoor dat ik alle vier de posities achterin kan bespelen.’ Als sterkste punt noemt Dennis dat hij rustig aan de bal is en het overzicht kan bewaren. Dennis: ‘Bovendien denk ik dat ik andere spelers om mij heen beter kan laten voetballen omdat ik een harde werker ben.’

Wij wensen Dennis veel plezier en succes toe de aankomende anderhalf jaar bij De Treffers!