Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Theo Jochoms geïnterviewd door het Algemeen Dagblad

Afgelopen week is voorzitter Theo Jochoms geïnterviewd door Het Algemeen Dagblad. Op de vraag Vallen amateurclubs om vanwege de coronacrisis?,  reageerde Theo en andere voorzitters van amateurverenigingen. Het beeld is redelijk eenduidig. Nee, amateurclubs vallen niet om. Maar ze hebben het wel moeilijk in deze tijden. En de crisis moet niet te lang meer aanhouden, anders komen er wel grote problemen en zullen er clubs zijn die het echt moeilijk krijgen. Het spelen zonder publiek is voor alle verenigingen een groot gemis. Niet alleen financieel. De onwerkelijke situatie dat voetbalclubs niet de dienst mogen leveren waarvoor ze zijn opgericht zorgt overal voor uitdagingen. Ook speelt overal de vraag hoe je leden betroken houdt.

Theo Jochoms verwoordt het in het artikel als volgt: ,,Natuurlijk willen we graag weer spelen. Maar als dat nog steeds zonder publiek en horeca is, waar doe je het als club dan eigenlijk voor? Dan kost het ons alleen maar een smak geld.’’ Theo geeft verder aan dat sponsoren de club echt niet in de steek laten, terwijl ze het zelf ook moeilijk hebben. “Iedereen wil hier zijn steentje bijdragen. De voetbalbeleving in een dorp als Groesbeek blijft enorm, ik verwacht hier minder snel problemen’’. Met die laatste zin duidt Theo op het wegvallen van betrokkenheid of zelfs het opzeggen door leden.

Mooie woorden waar de hoop uitspreekt dat we zo snel als mogelijk weer willen spelen met publiek en elkaar willen ontmoeten op Sportpark Zuid.

In het interview dat binnenkort wordt opgenomen, zal Theo nader ingaan op de gevolgen van de crisis voor de vereniging.

Lees hier het gehele artikel uit het Algemeen Dagblad