DE TREFFERS WINT VAN KOPLOPER KATWIJK

Je hebt nodig en broodnodig. De overwinning van vandaag viel in de laatste categorie. Na vijf nederlagen op rij (inclusief de beker wedstrijd tegen RKC) werd er eindelijk weer een overwinning geboekt, en een hele belangrijke. Door de overwinning stijgt De Treffers weer een paar plaatsjes en belangrijker nog zal het gevoel in de groep zijn na de driepunter.

Het trainersduo dat deze week hun contract verlengde stuurde De Treffers in een 3-5-2 opstelling de vrieskou in. Op het rubbere groene matje stond Jordy van de Kracht in de goal en bestond de verdediging uit Bryan Sirvania, Eef van Riel en Joris Janssen. Het middenveld werd het terrein van (links naar rechts) Nick de Bondt, Dyon Gijzen, Bas Hendriks, Robin Janssen en Coen Maertzdorf. De twee voorwaartsen waren Rafael Uiterloo en Cedric Badjeck.

Voor het duel werd spits Marciano Mengerink van Katwijk nog een bloemetje in de handen geduwd omdat hij zijn 100ste wedstrijd voor Katwijk behaald had.
De start van de wedstrijd was voor Katwijk. Killian Berkhout krulde de bal net over de kruising van het doel van Jordy van de Kracht. Katwijk probeerde vroeg druk te zetten maar had moeite met het doorgronden van het De Treffers spel.

Na het kwartier werd De Treffers voor het eerst gevaarlijk. Allereerst zag scheidsrechter Droge geen pingel in een overtreding op Badjeck in de Kattukse zestienmeter. Daarna werd een schot van Nick de Bondt niet goed verwerkt door keeper Ricardo Kieboom en kwam Dyon Gijzen een teentje tekort om de openingstreffer tegen de touwen aan te jassen.
Het was koud en het werd steeds kouder. De koffie in de kantine was een lekkere beloning voor het trotseren van de kou en het spel waarin niet al te veel te beleven viel.
Gezien de vorm van De Treffers op dit moment was de ruststand van 0-0 natuurlijk geen enkel probleem.

Ongewijzigd kwamen beide teams uit de kleedkamer om de laatste 45 minuten van de wedstrijd te spelen. Hierin werd Katwijk elke minuut ietsjes sterker. Dit zonder echt grote kansen te creëren. Verdedigend stonden de rood-zwarten deze middag prima.
Mengering schoot net na rust slapjes voorlangs het Groesbeekse doel. Daarna was de grootste kans voor Bryan Sirvania. Hij kopte een corner uitstekend in alleen stond aanvoerder Robbert Susan op de lijn en wist hij koppend redding te brengen.

Killian Berkhout had in de 53e minuut (evenals in de eerste minuut) zijn vizier niet op scherp staan. Via een mooie individuele actie van Mark de Loor kreeg hij de bal maar Jordy hoefde niet handelend op te treden omdat de bal naast zijn doel verdween.
Even later vond ook topscorer Mengerink van dichtbij Jordy op zijn weg.

In de 61e minuut was het raak aan de andere kant. Een voorzet van ongeveer 10 meter buiten de linkerzijde van de zestienmeter werd genomen door Eef van Riel. Zijn vrije trap werd bij de tweede paal binnengekopt door verdediger Joris Janssen! Deze goal viel, zowel letterlijk als figuurlijk, uit de lucht maar was niet minder welkom.

Twintig minuten voor tijd dachten de rood-zwarten zelfs op 0-2 te komen. Cedric Badjeck rondde af maar werd teruggefloten omdat er onderweg hands zou zijn gemaakt.

Voor koploper Katwijk was het sein ‘alles of niets’ natuurlijk gegeven. Echt dichtbij kwamen de mannen van trainer Dick Schreuder niet meer. Susan nam nog een vrije trap waarbij de rebound van van Noord voorlangs ging. Verder was het drie minuten voor tijd wederom Susan die aan mocht leggen voor een vrije trap. Zijn schot belandde in de muur. Een actie daarna schoot dezelfde Susan binnen de zestien over.

Ondertussen (met nog elf minuten te gaan) moest Eef van Riel het veld verlaten vanwege een rode kaart. Eerlijkheidshalve moeten we zeggen dat we de aanleiding van het opstootje niet geheel meegekregen hebben, dus we zullen hier geen oordeel over geven.

De ploeg van Anton Janssen trok de 0-1 met tien man over de streep en dit geeft een heerlijk en belangrijk gevoel! Volgende week zondag gaan we thuis de degens kruizen met Koninklijke HFC en gaan we er alles aan doen om dit lekkere gevoel nog een week te verlengen!