DE TREFFERS LAAT DE WINST SCHIETEN

Een 2-0 voorsprong met de rust, een 3-1 voorsprong ruim tien minuten voor tijd. En dan toch niet winnen! Het overkwam De Treffers afgelopen zaterdag op een zonnig Sportpark Zuid. FC Lisse kwam in de slotfase alsnog langszij, zodat de punten gedeeld moesten worden. En de thuisclub mocht daarmee misschien nog het meest gelukkig zijn. De Treffers – FC Lisse: 3 – 3.

In de beginfase (en eigenlijk bijna de hele wedstrijd) lag het initiatief bij de club uit de Bollenstreek. Fokkema had bijna meteen succes. Maar er viel ook een goede kans voor de roodzwarten te noteren, toen Joris Janssen de bal op een haar na miste op een vrije trap van Eef van Riel. Dat was de twaalfde minuut. Twee minuten later zette Nick de Bondt zijn ploeg zelfs op voorsprong, toen hij vanuit een vrije trap vanaf 25 meter de bal ineens in de touwen pegelde. Lisse ging op jacht naar de gelijkmaker en Monteny, Vermeulen en Van der Putten waren dichtbij. Het werd echter geen 1-1, maar 2-0 toen Pim Balkestein uit een vrije trap van opnieuw De Bondt de bal achterwaarts fraai over de niet al te grote doelman Haggerty in het doel kopte. Met die stand werd ook de rust gehaald.

Na de thee was het wel direct raak voor de Lissenaren. In een scrimmage voor doel maakte Bram Eltink de overtreding, die de gasten een penalty opleverde. Vanaf elf meter haalde Rowdy van der Putten doeltreffend uit, al leek Niels Kornelis er nog met de vingers aan te zitten. Lisse rook meer en opnieuw kwam de thuisclub onder druk te staan. Trainer Anton Janssen trachtte de bakens te verzetten door enkele wissels toe te passen. En met succes, zo leek het. In de 72e minuut werd de bal uit een uittrap van Niels Kornelis doorgekopt door de ingevallen Patrick Heesakkers. De andere invaller, Wouter op den Camp kon daardoor oprukken en legde de bal goed breed op de instormende Nick de Bondt, die zijn tweede van deze middag mocht aantekenen. Met nog een kwartier op de klok had De Treffers meer moeten doen om de punten in eigen huis te houden. Maar het spel van de roodzwarten bleef chaotisch en leek soms zonder enig overleg. In de 78e minuut maakte Rik Vermeulen met een schot in de lange hoek alweer de aansluitingstreffer. En in de 86e minuut lag het veld helemaal open voor de jeugdige invaller Luca Tarani om zijn ploeg niet onverdiend op 3-3 te brengen. De Treffers probeerde het nog wel, maar Pim Balkestein kopte over uit een vrije trap van Nick de Bondt.