DE TREFFERS LAAT HET AFWETEN

Thuis wil het maar niet lukken voor De Treffers. Tegen een bepaald niet imponerend De Dijk ging de eerste wedstrijd na de winterstop verloren met 1 – 2. Het was niet alleen de nederlaag, die zorgen baarde. Het door de roodzwarten vertoonde spel was bedroevend, met name in de tweede helft van het duel op Sportpark Zuid.

Het begin was  nog niet eens zo slecht. Beide ploegen voetbalden erg onrustig, maar de thuisclub had toch wel het betere van het spel. In de zesde minuut kreeg De Treffers de eerste mogelijkheid. De slecht uittrappende doelman Frank Schilder leverde de bal zo maar in bij Cedric Badjeck. Die lobde het leder keurig over de sluitpost, maar helaas ook over de lat. Ruim vijf minuten later werd een voorzet van diezelfde Badjeck door Nick Kuipers bijna in eigen doel gewerkt. Toen moest de mooiste kans om de score te openen nog komen. In de 23e minuut zette Nick de Bondt zijn medespeler Badjeck geheel vrij voor doel. Maar die kans was niet aan de Treffersspits besteed. Hij schoot recht op doelman Schilder af. Daarna zakte het spelpeil. Beide ploegen leden opzichtig balverlies. En toen was daar op slag van rust plotseling een aanval over links van de Amsterdammers, die succes sorteerde. Kuipers mikte daaruit van dichtbij raak. Het was de eerste keer, dat de tegenpartij echt gevaarlijk was.

De deskundigen, die meenden dat het in de tweede helft alleen maar beter zou kunnen gaan, kregen ongelijk. Het was niet best, sterker nog het was helemaal niet best. Even leek het er op, dat De Treffers de bakens nog snel zou kunnen verzetten. Uit een voorzet van Coen Maertzdorf – een van de weinigen, die wel een voldoende scoorden – kopte Joris Janssen net over.  En vervolgens kopte Badjeck uit een vrije trap van Nick de Bondt recht in de handen van de keeper. Maar daarmee was het een heel eind over. Aan de overkant liet De Dijk zien hoe het wel moest: uit een hoekschop van Zwarthoed kopte Verschraagen van dichtbij de 0-2 binnen.  De wedstrijd leek daarmee nagenoeg gelopen, want het zelfvertrouwen van de thuisclub zakte zienderogen weg. Wat fout kon gaan, ging fout. Veel balverlies, maar ook veel verloren duels, die het gevolg leken van een gebrek aan beleving. Maertzdorf kwam op rechts nog wel een paar keer goed door, maar zijn voorzetten werden niet op waarde geschat. En De Dijk werd in een zetel naar het einde gebracht. De Amsterdammers gingen steeds lekkerder voetballen. Maar ook aan die kant was er toch gebrek aan kwaliteit om de voorsprong uit te bouwen. Een oprisping in de 90e minuut: uit een vrije trap poeierde Bas Hendriks de bal in een keer in doel. Maar de aansluiting kwam te laat.