DE TREFFERS GEEFT STERK BEGIN GEEN VERVOLG

De Treffers leed afgelopen zaterdag in de thuiswedstrijd tegen HHC Hardenberg aan een kwaal, die dit seizoen al vaker te zien was: een sterk begin, een snelle voorsprong en een tweede helft, waarin de roodzwarten terug zakten, soms ver terug zakten. Hardenberg ging met de buit aan de haal. De Treffers – HHC Hardenberg: 1 – 2.

In de vierde minuut al kwam de thuisclub aan een doelpunt. Eef van Riel zette goed door en passte op het juiste moment op de inkomende Nick de Bondt. De Bondt gaf doelman Danes geen enkele kans: zoals van hem bekend, hard in de verre hoek. De Treffers bleef daarna goed voetballen en dus kwam in de dertiende minuut de gelijkmaker als een complete verrassing; Rick Hemmink was daarvoor verantwoordelijk met een schot, dat net de juiste kromming kreeg om achter Niels Kornelis de bal in de touwen te laten belanden. Het duurde niet lang of De Treffers kreeg een uitgelezen kans om weer op voorsprong te komen. Uit een voorzet van Nick de Bondt beroerde Rick Hemmink de bal met de hand binnen het strafschopgebied. De door scheidsrechter Veekamp toegekende penalty werd door De Bondt echter te zwak ingeschoten: Danes kon pareren. Het spel in de eerste helft bleef aantrekkelijk met twee ploegen, die waar mogelijk de aanval zochten. Met een licht overwicht voor de thuisclub.

Aan alle goede bedoelingen kwam al direct in de tweede helft een abrupt einde, toen Hardenberg in de 46e minuut goed profiteerde van knullig verdedigen door de roodzwarten. Uit een vrije trap werd de bal teruggekopt voor de doelmond: laatste man Koos Werkman had de bal maar voor het inschieten en deed dat ook. Vervolgens kon de roodzwarten strijdlust niet worden ontzegd. Men was echter niet altijd even gelukkig in de kluts. Of lag het er aan, dat de tegenstander meer Overijsselse Vechtlust toonde? Omdat de oranjemannen de meeste duels wonnen, kwamen ook de beste scoringsmogelijkheden op het conto van Hardenberg. Hemmink miste een uitgelezen kopkans, Metaj schoot op een ongelooflijke wijze naast doel na een bliksemsnel uitgevoerde counter. En toen Niels Kornelis er volledig naast zat, toen hij uit doel kwam om de bal te onderscheppen, profiteerde ook Gouriye niet van deze misser. Kornelis moest na zijn actie het veld geblesseerd verlaten en werd vervangen door Jordy van de Kracht. De organisatie bij De Treffers was vervolgens volledig weg, de roodzwarten konden niet veel anders dan achter  de feiten aan lopen. In de slotfase waren er nog kleine kansjes voor de thuisclub (kopbal over doel van invaller Heesakkers, schot over de lat van Eef van Riel), maar eerlijk gezegd een puntendeling zou ook niet verdiend zijn geweest!