Samen met De Treffers

Nieuws

De Treffers fors onderuit

Tegen hekkensluiter Jong Sparta verloor De Treffers in ‘Het Kasteel’ met 5-1. De slechte wedstrijd tegen RKC werd hiermee doorgezet. Dit met de aanstaande derby in het vooruitzicht.

Jong Sparta was effectief en beter dan de rood-zwarten. De Treffers liet vandaag weer pijnlijk duidelijk worden dat het lang de kwaliteit niet in huis heeft (of niet laat zien) wat we vorig seizoen gezien hebben. Hierbij dient opgemerkt te worden dat inzet ook een kwaliteit is.

Na vier minuten kwam de thuisploeg op voorsprong. George Dobson maakte de eerste beste (hetzij ietwat fortuinlijk) kans in het duel af, 1-0. Na een kwartier kwam ook de 2-0 op het scorebord. Youri de Winter was de doelpuntmaker. Hij sneed naar binnen en schoot de bal in de lange hoek.
De Treffers kon hier niets tegenover stellen en liep in de eerste helft continu achter de feiten aan.

Vijf minuten voor rust werd de wedstrijd beslist door Thomas Verhaar. Hij rondde een dieptebal uitstekend af met een mooi stiftje.

De thee in Rotterdam leek prima te zijn want De Treffers kwam beter uit de startblokken. Eindelijk werden er kansen gecreëerd maar het was nog lang wachten op de 3-1. Cedric Badjeck raakte eerst de paal alvorens hij in de 83e minuut de eretreffer (en zijn zesde van het seizoen) scoorde.

Invaller Yani Bouris maakte vlak voor tijd nog de 4-1 en de 5-1 waardoor de pijnpunten bij de ploeg van Anton Janssen weer pijnlijk zichtbaar werden.

Met in aantocht wellicht de belangrijkste wedstrijd voor de supporters (achilles uit) zal er deze week een bewustzijn gecreëerd moeten worden dat strijd het allereerste is wat op de mat gelegd moet worden.