Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

DE TREFFERS BLIJFT WISSELEND PRESTEREN

De 2-2 eindstand in de wedstrijd tussen De Treffers en FC Lienden gaf de krachtsverhoudingen beter weer dan de 1-1 stand na 45 minuten. Ook deze keer hadden de Groesbekers in de eerste helft afstand kunnen en moeten nemen van de mannen uit de Betuwe. Ook deze keer zagen de Groesbekers in de tweede helft de tegenstander langszij komen. Het was de laatste tien minuten nog spannend of de thuisclub in ieder geval één punt aan het duel op Zuid zou overhouden.

Het eerste fluitsignaal van de voortreffelijk leidende scheidsrechter Nagtegaal – landelijk bekend geworden door zijn optreden in de penaltyreeks van de bekerwedstrijd tussen FC Lisse en Hoek – was meteen het startsein voor een overdonderend begin van De Treffers . Binnen acht minuten konden er al vier grote mogelijkheden genoteerd worden, die een doelpunt hadden kunnen opleveren. Maar spijtig genoeg was de effectiviteit nu even wat minder dan een week eerder. Janssen (Robin) en Janssen (Joris) zagen hun respectievelijke inzetten tot hoekschop verwerkt worden en over de kruising zeilen. En De Bondt had zijn vizier ook al niet op scherp staan, toen Eef van Riel de bal passte op Tom Beissel en die het leder prima terug legde op de rand van het strafschopgebied. Het was een van de laatste acties van Beissel, die opnieuw last kreeg van zijn hamstring. Na twintig minuten kwam er meer evenwicht in het spel, maar toch kwam de voorsprong voor Lienden na een half uur als een verrassing: Erik van Eem kreeg de bal wat gelukkig mee en rondde af met een schot in de touwen: 0-1. Gelukkig gingen de roodzwarten nijver op zoek naar een meer dan verdiende gelijkmaker. De Bondt kwam een teenlengte te kort op een voorzet van Coen Maertzdorf, een vrije trap van opnieuw Nick de Bondt werd door doelman Schimmel onder de lat uit tot hoekschop verwerkt. Tussendoor had Jawad Bellahsan kunnen profiteren van een verkeerde pass van Eef van Riel. Hij deed dat gelukkig niet. En toen kwam de thuisclub in de 37e minuut op gelijke hoogte: Robin Janssen speelde Coen Maertzdorf aan en die legde de bal klaar voor de inkomende Wouter op den Camp. Via de kluts belandde het leder achter de verbouwereerde Schimmel.

Vrij snel na rust kwam De Treffers dan toch op voorsprong. Bram Eltink ging goed door op links en in de scrimmage voor doel maakte Jermo Wilsterman namens Lienden hands. De toegekende strafschop werd deze keer wel door Nick de Bondt benut, zij het dat doelman Schimmel er nog met een handje aan zat maar het keiharde schot via de paal niet wist te keren. De Treffers wist daarna niet het hoge en aantrekkelijke niveau van de eerste 45 minuten vast te houden. De gasten uit de Betuwe drukten de thuisclub steeds vaker terug op de eigen helft. Een aantal goede mogelijkheden waren met name aan Bendadi echter niet besteed. De roodzwarten koesterden de voorsprong en hadden een kwartier voor tijd de wedstrijd in het slot kunnen gooien. Nick de Bondt lanceerde Cedric Badjeck, die vrij voor doel op dook, maar uiteindelijk op doelman Schimmel stuitte. En dus werd het geen 3-1, maar tien minuten voor tijd alsnog 2-2. Hands van Robin Janssen leverde ook Lienden een penalty op, die door de verder weinig zichtbare Danny van den Meiracker koelbloedig werd binnen geschoten. Nieuwe aanwinst Uiterloo kwam er nog in, maar tot een doelpunt leidde dat niet meer, ook al was De Bondt er dicht bij. Gelukkig krijgen we nu weer twee uitwedstrijden!