Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Rafael Uiterloo versterkt rood-zwarte gelederen

De Treffers heeft met spits Rafael Uiterloo overeenstemming bereikt tot een samenwerking in ieder geval tot de aankomende winterstop. De Treffers heeft er tevens voor kunnen zorgen dat Rafael per direct speelgerechtigd is en dus zou hij de wedstrijd tegen FC Lienden mee kunnen doen.

Met de komst van Rafael komt een sterke spits die ook nog op de flanken uit de voeten kan. De 27-jarige Uiterloo is op het moment clubloos en speelde vorig seizoen in de Jupiler League voor FC Eindhoven. Hierin kwam hij tot 22 wedstrijden waarin hij drie keer het net wist te vinden. Dit was in de wedstrijden tegen De Graafschap, Volendam en Jong Ajax. Daarnaast had Rafael vijf keer de beslissende pass die een teamgenoot liet scoren.

In het seizoen 2015-2016 kwam Rafael uit voor Telstar, eveneens in de Jupiler League. Achttien wedstrijden, één doelpunt en drie assist waren hier een hele korte samenvatting van. Daarvoor speelde Rafael voor FC Lienden gedurende de seizoenen 2013-2014 en 2014-2015. Met in totaal 49 wedstrijden en 25 doelpunten had hij een zeer belangrijk aandeel in de hoge klasseringen van de Betuwnaren, met als troon op het werk het kampioenschap in 2015. Rafael scoorde nog niet tegen De Treffers.

Zowel voor Ajax als FC Utrecht speelde Rafael in de jeugd. Bij laatstgenoemde club maakte hij op 30 augustus 2008 zijn debuut in de Eredivisie. Onder trainer Willem van Hanegem had hij een basisplaats in de verloren (1-5) thuiswedstrijd tegen PSV. In deze wedstrijd scoorde Rafael in blessuretijd de eretreffer. In totaal kwam Rafael destijds tot negen wedstrijden in de Eredivisie. Verder dan de goal tegen PSV kwam hij niet.

Met Rafael heeft De Treffers meer mogelijkheden in de voorhoede en we wensen Rafael natuurlijk ontzettend veel plezier en succes bij onze mooie club!