Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Toch nog spannend

SPORTPARK ZUID – Alle begin is moeilijk. Zo ook het begin van dit verslag. Want wat moet je schrijven over de wedstrijd van De Treffers tegen FC Lisse? Het was een lelijke wedstrijd. Ongetwijfeld kwamen de roodzwarten met de beste bedoelingen het veld op, maar veel lukte er niet, deze zaterdagavond. Van de degradatiekandidaat mocht dat verwacht worden, zij het dat de Lissenaren delen van de wedstrijd – vooral het laatste deel – toch het beste van het spel hadden. Maar de punten bleven in Groesbeek. De Treffers – FC Lisse: 2-1.

Het begin was nog niet eens zo heel slecht. Als de scherpe voorzet van Tjeu Langeveld in de tweede minuut niet door iedereen gemist was, was er misschien een heel andere wedstrijd ontstaan. Maar dat gebeurde wel en de thuisclub verzonk allengs in steeds grotere slordigheid. Dat bood de mannen uit de bollenstreek – waar de bollenvelden met dit weer ongetwijfeld ook achterblijven bij de verwachtingen – de kans om initiatief te nemen. Echt gevaarlijk werd dat ook weer niet, want Hudepohl en Van Ekeris waren weinig gelukkig met hun afstandsschoten. Aan Trefferszijde viel er weinig positiefs te melden. Een doelpoging van Gavin Vlijter, waar hij misschien beter een medespeler had kunnen opzoeken. En toen was er ineens in de 40e (!) minuut toch weer de voorsprong voor de roodzwarten. Een voorzet van Vlijter leek langs iedereen heen te gaan, maar de bal kon alsnog opgepikt worden door Jordy Thomassen. En die lepelde de bal vervolgens loepzuiver op het hoofd van de opspringende Tim Waterink, die met een geplaatste kopbal doelman Meendering het nakijken gaf. Waterink leek dat kunststukje twee minuten later te kunnen herhalen, maar nu ging zijn kopbal net langs de verkeerde zijde van de paal.

De tweede helft was twee minuten oud, toen de 2-0 tot stand kwam. Uit een hoekschop – was het dat wel? – bracht Youri Loen de bal voor doel, waar Daan Klinkenberg tot zijn ontsteltenis de bal keihard in eigen doel kopte. Het leek er aanvankelijk op, dat De Treffers dit meevallertje als duwtje in de goede richting ging gebruiken. Dkidak probeerde het, maar zijn inzet ging net over. Tjeu Langeveld probeerde het na wat gemier in het strafschopgebied met een harde pegel, die door Meendering maar net tot hoekschop verwerkt kon worden. Invaller Haddouti probeerde het, maar zag zijn poging via een tegenstander over doel gaan. Al met al bleef het echter slordig. Slordigheid leidde ook tot het tegendoelpunt. Na balverlies kon de bal bij Dyllandro Panka gebracht worden. Diens balberoering bracht het leder bij aanvoerder Enzo Stroo, die van dichtbij Niels Kornelis geslagen liet. Lisse ging geloven in een beter resultaat en dat had er door het paniekerige optreden van de roodzwarten – waar de organisatie helemaal zoek was – misschien ook nog wel ingezeten. Maar na een paar gevaarlijke momenten voor Treffersdoel kwam het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Van Zuilichem als geroepen. Geen beste wedstrijd, die toch drie punten opleverde. De Treffers blijft in de race.

Klik hier voor de samenvatting

Foto’s Proshots (Erich Snijder)