Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

TER NAGEDACHTENIS AAN JOOP VAN DEN ING

Op zaterdag 2 mei bereikte ons het zeer droevige en onverwachte bericht dat Joop van den Ing tijdens het mountainbiken aan een hartstilstand is overleden. Joop was jarenlang lid van De Treffers, speelde ook lange tijd in het eerste elftal en werd later jeugdtrainer. In het kader van ons 100-jarig jubileum in 2019 is het Elftal van de Eeuw van De Treffers verkozen en daarin had Joop ook een prominente plek. Joop was be– en gekend binnen de club. Hij is slechts 53 jaar geworden.

Joop van den Ing stapte in 1985 over van Germania naar De Treffers. Als 19-jarige werd hij in het seizoen 1985-1986 direct opgesteld als rechtsback in de basis van het eerste elftal. Dat bleef hij gedurende zeven seizoenen. Joop was een speler met karakter en ging altijd tot het uiterste. Een fantastische verdediger die de “ouderwetse sliding” als geen ander beheerste. Daarnaast had hij ook goed voetbalinzicht, hij speelde verzorgd voetbal in de opbouw. Joop was betrokken bij de hoogtepunten die onze club kent. In de jaren 80 en 90 van de vorige eeuw was het eerste team met vier maal het kampioenschap in de Hoofdklasse, eenmaal het algemeen kampioenschap van de zondagamateurs en eenmaal het algemeen amateurkampioen zeer succesvol. Deze successen zijn mede aan Joop te danken. Op zijn verkiezing tot speler in het Elftal van de Eeuw was hij zeer trots.

Joop ging ook verder in het voetbal. Hij volgde diverse trainingsopleidingen en sloot ze af met diploma’s. Het was voor hem een grote eer om bij het eerste van De Treffers assistent-trainer te worden van hoofdtrainer Johan de Kock. Na drie seizoenen wilde Joop zelfstandig als trainer verder en ging naar Vitesse 08 en later naar Rood-Wit.

Naast voetballer was Joop ook man van de vereniging. Als lid, maar ook als speler bij het eerste. Hij had altijd aandacht voor de supporters, sprak graag met hen over het voetbal onder het genot van een biertje. Bij alle evenementen of feesten op sportpark Zuid was Joop present. Hij hield van plezier maken en zijn favoriete schlagers zingen.

De vereniging is zeer bedroefd over dit veel te vroege overlijden van Joop. Wij wensen zijn naasten heel veel sterkte met het grote verlies in de komende tijd.

Bestuur De Treffers