12 november 2022 – onder het genot van een biertje praten Hans Liebers en de voorzitter van Noordwijk na over de 1-0 winst van De Treffers, met doelpunt van “eigen” jongen Tjeu Langeveld. In de selectie van Noordwijk zitten zelfs 7 eigen jongens, en zo komt het gesprek op de jeugdopleiding. Het hart van de verenigingen, en het blijkt dat beide mannen een zoon hebben spelen in de 13-1. Dan wordt het idee geboren om oude tijden te laten herleven, en een voorwedstrijd te organiseren bij de uitwedstrijd in Noordwijk.

6 mei 2023 – het is zover, Noordwijk – De Treffers staat op het programma. Met behulp van sponsoring door Weijers Eijkhout en ouders vertrekt de bus met 50 man om 7.30 uur richting het strand. Na een heerlijk ontbijt en een lekkere strandwandeling is het tijd voor de eerste krachtmeting tussen Noordwijk en De Treffers. Op het kunstgras van het hoofdveld begint De Treffers 13-1 goed aan de wedstrijd. Verdedigend staan de backs Stijn en Lasse hun mannetje en geven hun tegenstander weinig kans. Het centrale duo Ivar en Dries heeft de handen vol aan de lange en sterke spits van Noordwijk, maar samen lossen ze het gevaar telkens netjes op. Met een paar forse tackles laat Ivar weten dat 2 koppen groter niet meteen indruk maakt op hem. Van achteruit netjes opbouwen en de middenvelders inspelen, het ziet er allemaal verzorgd uit. Rick speelt controlerend op het middenveld en zorgt voor de balans. Osayd maakt de openingen met zijn dribbels, en Marlon is de ouderwetse spelverdeler met heerlijke acties en mooie openingen. Totdat wat ongelukkig de 1-0 voor Noordwijk valt. De kopjes gaan niet naar beneden, maar juist met wat extra energie gaat De Treffers op zoek naar de gelijkmaker. En na wat kleine kansjes en gevaarlijke corners weet onze spits Buck uit één van de corners de gelijkmaker te scoren. Met een technisch hoogstandje volleert hij de bal tegen de netten.

Na de rust wordt het krachtsverschil duidelijk, Noordwijk komt niet verder dan lange ballen van achteruit. Met inmiddels Cato als betrouwbare rechtsback geeft onze verdediging weinig weg. En de keren dat er een schot op onze goal komt, weet keeper Gijs deze ballen bekwaam onschadelijk te maken. De Treffers heeft het middenveld volledig in handen, en met een ontketende Tijn wordt het verschil gemaakt. Na mooie aanvallen met ondermeer een prachtige assist van Osayd, scoort Tijn zowel de 1-2 als de 1-3. Veel gevaar komt er de 2e helft van de vleugels, waar optimaal gebruik gemaakt wordt van de snelheid en handigheid van Denzel. Daarbij loopt Quinn telkens goed mee om de bal erin te kunnen tikken, maar de laatste pass is vaak net niet nauwkeurig genoeg. Uit het niets komt vervolgens Noordwijk terug naar 2-3.

Met nog 5 minuten te gaan schiet Dries van ruim 20 meter hard tegen de lat, waarna de wedstrijd door Daan definitief op slot wordt gedaan. Na een foutje in de verdediging van Noordwijk pikt hij de bal op, en met een mooie sleepbeweging gaat hij langs de keeper en kan hij de bal in de lege goal tikken. De trainers Stan en Max weten nu ook dat de wedstrijd beslist is, en Stan maakt zijn karakteristieke vreugdesprong. Joost keept ondanks zijn blessure nog even de laatste paar minuten, hij krijgt nog een schot te verwerken maar doelpunten vallen niet meer. Eindstand 2-4.

Om het feest compleet te maken, ook De Treffers 1 neemt in extremis de 3 punten mee naar huis. De sfeer in de bus naar Groesbeek is uitgelaten, en rond 19.00 komen we weer aan op Sportpark Zuid. Het was een volle dag “Samen met De Treffers”, en voor iedereen die erbij was een prachtige dag.