De Treffers boekt derde seizoenszege op Noordwijk

In de 31e speelronde wachtte De Treffers een uitwedstrijd bij Noordwijk. Net zoals twee keer eerder dit seizoen was de ploeg van Leeroy Echteld te sterk voor Noordwijk. Door de zestiende competitie overwinning heeft De Treffers bijna het hoogste puntenaantal in de Tweede Divisie bereikt. Na 31 wedstrijden staat de teller op 53 punten. In het seizoen 2016-2017 behaalden de rood-zwarten 54 punten.

De Treffers begon heel voortvarend aan de wedstrijd. Na 1 minuut en 10 seconden stond de 0-1 al op het scorebord. Azzedine Dkidak had alle vrijheid op de eigen helft en verstuurde met buitenkantje voet een steekpass op Jordy Thomassen. Onze spits kon ongehinderd door op keeper Jansen, omspeelde hem en schoot binnen in een leeg goal. Gesterkt door de vroege voorsprong hield De Treffers het heft in handen. Willem den Dekker had in de elfde minuut een goede poging in huis, maar Jansen redde. Echt grote kansen bleven daarna uit, hoewel De Treffers wel het betere van het spel had. Tien minuten voor rust werd keeper Niels Kornelis voor het eerst echt aan het werk gezet. De kopbal van Wendt was echter een makkelijke prooi voor onze doelman.

In de tweede helft ging Noordwijk meteen op jacht naar de gelijkmaker. Een verre ingooi van Bouwman leidde tot een hachelijke situatie in de rood-zwarte achterhoede. De Vré kreeg de bal uiteindelijk voor zijn voeten en knalde rakelings naast. Het eerste waarschuwingsschot bleek slechts uitstel want tien minuten na rust viel de gelijkmaker alsnog. Noordwijk was er via Coopmans snel uit na een counter. De voorzet van de buitenspeler zeilde over Kornelis heen op het hoofd van Bosma en hij kopte binnen in een leeg goal. Lang leek de wedstrijd daarna in een gelijkspel te eindigen, maar in de laatste minuten was er volop gevaar voor beide goals. Met wisselend succes. In de 86e minuut zag invaller Van Staveren zijn volley vanaf rand 16 richting de kruising gaan, maar Kornelis voorkwam met een fantastische reflex de 2-1. In de allerlaatste minuut van de blessuretijd gingen de drie punten toch nog mee naar Groesbeek. Gavin Vlijter leverde een afgemeten voorzet af op Bryan Sirvania die goed voor zijn man kwam. Zijn kopbal bezorgde De Treffers de zestiende overwinning en daardoor houden de rood-zwarten zicht op een top 4 klassering.