Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Overwinning De Treffers krijgt pas laat gestalte

SPORTPARK ZUID – De Treffers weet weer wat winnen is. Slachtoffer van de scoringsdrift van de roodzwarten werd Kozakken Boys, dat zich nu toch ernstig zorgen moet gaan maken over klassebehoud. Op een kletsnat Sportpark Zuid werd het 4-1 voor de Groesbekers. Na toch ook talloze kansen eerder in de wedstrijd kwam de doelpuntenmachine pas in het laatste half uur echt op gang.

Het werd al snel duidelijk na de aftrap door de tweeling-prinsen van De Feestneus, dat het eenrichtingsverkeer richting het doel van Werkendammer Bryan Janssen zou worden. Kozakken Boys beperkte zich voornamelijk tot verdedigen en hield de gelederen vrij goed gesloten. Op een kopbal van Willem den Dekker recht in handen van doelman Janssen na viel er niet al te veel te melden in de eerste 25 minuten. In de 27e minuut was het dan eindelijk raak. Uit een vrije trap van Youri Loen kopte Tim Waterink – die terecht eindelijk een basisplaats had gekregen – raak. In het daarop volgende kwartier had De Treffers de score verder uit kunnen bouwen, maar Den Dekker zag zijn inzet op aangeven van Waterinkgeblokt worden en had even later na een afgeslagen corner van Loen geen geluk met een hard afstandsschot, dat door doelman Janssen maar moeizaam tot een nieuwe hoekschop kon worden verwerkt. De druk werd verder opgevoerd, maar het bleef vooralsnog bij een magere 1-0 voorsprong bij rust.

In de tweede helft ging De Treffers verder waar het voor rust gebleven was. Gavin Vlijter, die op snelheid zijn directe tegenstander meermalen te machtig was, zette in de 46e minuut scherp voor op Jordy Thomassen, maar die stuitte weer eens op de Werkendammer doelman. Daarnaast was Azzedine Dkidak een aantal keren dreigend zonder dat dat tot resultaat leidde. In de 57eminuut leek Kozakken Boys zowaar een gelijkmaker in de schoot geworpen te krijgen. Een ver afstandsschot werd door doelman Gijs Schalks niet goed verwerkt. Hij schoot de bal tegen een Kozak en het speeltuig had daarna zomaar in doel kunnen belanden. Dat deed het niet. Direct daarna had Jordy Thomassen pech, dat zijn kopbal op de paal belandde. Ook toen dus geen 2-0. Integendeel, een minuut later stond het zelfs 1-1. Met een scherpe pass langs de zijlijn werd Lowie van Zundert gelanceerd. Diens voorzet werd tot zijn eigen ontzetting door Bryan Sirvania in eigen doel gewerkt. Anders had overigens Mario Bilate achter hem dat wel gedaan. Lang konden de Werkendammers niet genieten van deze meevaller. Precies 120 seconden later in de 61e minuut stond De Treffers weer op voorsprong. Tjeu Langeveld – die een uitstekende wedstrijd speelde – bracht de bal bij de net ingevallen Yassin Hamdi en die schoot uit de draai de 2-1 binnen. Eén oprisping was er daarna nog van de Brabanders. Uit een vrije trap van Gwaeron Stout kopte Kevin Vermeulen op de lat. Toen besloot de thuisclub, dat het afgelopen moest zijn met de onzekerheid. Nadat Willem den Dekker van dichtbij al een keer hoog had overgeschoten, was het opnieuw Tim Waterink, die al koppend uit een vrije trap van Den Dekker, de marge op twee bracht. Vijf minuten voor tijd werd het ook nog eens 4-1. De bal kwam na een aanval, die werd opgezet door Thomassen terecht bij de eveneens ingevallen Hunte, die met een hakje doelman Janssen verraste. Een mooie 4-1 overwinning, maar volgende week zal er tegen de koploper toch beter gespeeld moeten worden om een kans te maken!

Klik hier voor de samenvatting