Ook in bekertoernooi doet De Treffers het goed

SPORTPARK ZUID – Het is tegenwoordig een genot om een bezoek te brengen aan Sportpark Zuid. De Treffers laat in competitie én afgelopen dinsdag ook in het bekertoernooi fraaie staaltjes voetbal zien. Nieuwe spelers blijken een aanwinst, maar ook de spelers, die al langer deel uitmaken van de selectie stijgen tot grote hoogte. In de tweede kwalificatieronde voor het KNVB-bekertoernooi versloegen de roodzwarten tegenstander Noordwijk met 3-1.

Eén van de spelers, die onder trainer Leeroy Echteld is opgeleefd, is Jordy Thomassen. Het lijkt wel of alles wat hij tegenwoordig aanraakt, in een doelpunt verandert. En anders helpt de tegenstander hem daar wel bij. In de 8e minuut al eindigde de eerste schitterende Treffersaanval met een bal in het net met Thomassen als laatste, die het leder beroerde. Drie minuten later kwam de onvermoeibare Treffersspits een teenlengte te kort om nummer twee aan te tekenen op een messcherpe voorzet van Rick Wouters. Gaandeweg nam Noordwijk in de eerste helft enig initiatief, maar juist bij balbezit van de tegenstander blijken de roodzwarten van hun gevaarlijkste kant. Door hoog druk te zetten brachten zij de Noordwijkse verdediging in verwarring. Eerst was het Oussama Bouyaghlafen, die een tegenspeler de bal ontfutselde, vervolgens was het Dylan Rietveld, die onder druk gezet door Thomassen de voorzet van Bouyaghlafen in eigen doel werkte. De Treffers, blakend van zelfvertrouwen, bleef op jacht gaan naar een derde doelpunt in het resterende kwartier van de eerste helft. Dat kwam er pas na rust. In de 53eminuut was het een steekpass van de eveneens sterk opererende Coen Maertzdorf, die Jordy Thomassen vrij voor doelman Janssen zette. Die aarzelde niet en joeg de bal hoog in de touwen. Een kwartiertje later probeerde Thomassen met een lob doelman Janssen te verschalken. De bal ging over de Noordwijkse goalie en jammer genoeg ook net over het doel. Zoals gezegd, De Treffers toonde veel lef. Soms werd dat wat overdreven en leverde dat balverlies met gevaarlijke counters tot gevolg op. Echteld had noodgedwongen al enige wissels moeten toepassen – Niels Kornelis, Bryan Sirvania en Rick Wouters kwamen niet helemaal ongeschonden uit de strijd – toen de boomlange Emiel Wendt een aanval over rechts succesvol afrondde in de 70e minuut. De 3-1 was voor Noordwijk het sein om met man en macht voor een beter resultaat te gaan. De laatste 20 minuten werd de bal voortdurend in het strafschopgebied voor invaller-doelman Abdel Mounaim el Ouazzane gepompt. Die verdedigde zijn doel overigens met verve. En anders was daar een enkele keer ook nog Robin Janssen om op de doellijn te assisteren: een keer deed hij dat met een geweldige omhaal. Door de druk ontstond er ook ruimte voor De Treffers om te counteren. Gavin Vlijter en Coen Maertzdorf wisten daar echter niet van te profiteren. De aansluitingstreffer voor Noordwijk bleef ondanks de stevige druk uiteindelijk uit en daarmee was de 3-1 overwinning na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Timmer een feit.

Foto’s : Proshots