Monsterzege ZA1 op Uni VV

Verslag door Theo Albers

Een heerlijk paasweekend was voorspeld door de weerman en daar begon het vandaag al mee.
Op een zonovergoten sportpark Zuid kwam er nog een extra toevoeging bij, althans voor de mannen van De Treffers. Met een eclatante overwinning op de voor De Treffers altijd lastige tegenstander Uni VV werd dit een feit.

De 9-2 overwinning was nog nimmer thuis tegen Uni VV op deze wijze gerealiseerd. Zowel in de 4e klasse als in de 3e klasse kon er maar nipt van Uni VV gewonnen worden. In het begin zag dat er niet naar uit. Het eerste beste schot op de goal door Uni VV wordt gelijk omgezet in een doelpunt door de bezoekers.

De Treffers was niet onder de indruk, het eerste signaal was er al van Cedric maar zijn bal schampte de lat. Goed doorzetten van Maarten na een corner van Rick geeft Gio een kans maar deze is nog niet scherp. Een mooie combinatie tussen Richard en Jan smoort voor Uni op het juiste moment.

Het is Maarten, die sowieso een puike wedstrijd speelt, wiens pass wordt beoordeeld als “op de stropdas” door de parel van Zuid, Erwin W. Echter Richard is niet scherp genoeg en laat de bal van de voet springen. Achterin zit het wel goed met Maarten, Menno, Maikel en Vince. De opbouw is goed verzorgd en het wachten is op de eerste goal. In de 28e minuut is het bijna zover een combinatie tussen Gio en Jan, maar het schot van Jan wordt door de keeper tot corner verwerkt. In de 30e minuut is ie er dan, de gelijkmaker. Richard wordt finaal overhoop gelopen, een gele kaart en vrije trap zijn het gevolg. Maikel en Rick staan achter de bal maar het is Rick die de bal magistraal in de hoek krult. Nou voor deze keer dan het woord magistraal, Rick maar daar houden we het dan ook bij. Dient er ook bij gezegd te moeten worden dat de verslaggever er geen, zeg gerust helemaal geen vertrouwen in had. Aldus genoteerd.

De Treffers is nu wel los en speelt tikkie takkie voetbal volgens supporter Frank die ook regelmatig bij die andere club uit Groesbeek komt. Cedric maakt de 2-1 met een wonderschoon afstandsschot vanaf 25 meter na een goeie actie van Gio
Vlak voor rust kan Menno de stand op 3-1 brengen na een corner maar zijn kopbal gaat net over.

De 3-1 komt er toch nog, een korte corner tussen Richard en Jan en de rebound wordt door Cedric alert ingetikt.
De 2e helft begint rustig. Oma geniet van het zonnetje en het voetbal van kleinzoon Jan die weer de nodige meters maakt.
Wederom wordt Menno in de gelegenheid gesteld om een corner te verzilveren maar deze keer wordt zijn kopbal van de lijn gehaald.

De 4-1 hangt in de lucht en 10 minuten na de rust wordt in eerste instantie Maarten onrechtmatig gestuit. De vrije trap wordt door Rick via de klutst verzilverd. Natuurlijk is het niet zo’n mooi doelpunt en ontlokt de uitspraak, “het juichen was mooier dan het doelpunt” van de altijd zenuwachtige leider Knijp. Vince wordt gewisseld voor Stijn en Rutger komt er in voor Richard. De Treffers is even niet oplettend en de 4-2 gaat in de boeken. Binnen een minuut is de marge weer opgelopen met 3 doelpunten. Justin heeft een geweldige slalom in huis door de verdediging van Uni VV en rond koelbloedig af en ontlokt zowaar een applaus van de toeschouwende mannen van Zaterdag 3.

10 minuten later is Justin niet zelfzuchtig en legt de bal netjes af aan Jan en de score wordt verder uitgebreid. Dat een goed voorbeeld goed doet volgen laat Cedric zien. Ook hij schuift de bal mooi af en stelt Rutger in de gelegenheid om te scoren.
Tja en hoe zit het dan met Gio, toch de topscorer van de zaterdag 1 dit seizoen?

Die heeft het even later op de heupen nadat eerst nog Martijn een geweldige redding moet verrichten. Is de 8-2 nog een typisch spitsengoal de 9-2 is van geweldige individuele klasse. De stand had nog in de dubbele cijfers kunnen komen maar Cedric was te gretig en vergat zijn medespelers. Slagroom op de taart was natuurlijk de foutloze invalbeurt van Willem, volgens Willem zelf, voor Menno.

En Oma? Die zat heerlijk te genieten.

Opstelling: Martijn, Menno, Maikel, Maarten , Vince, Jan, Rick, Justin, Gio, Richard en Cedric.
Wissel: Willem, Stijn en Rutger