Samen met De Treffers

Nieuws

Kozakken Boys weer de sterkste

WERKENDAM – Het moment, dat De Treffers een keer wint van Kozakken Boys, komt steeds dichterbij. Maar afgelopen zaterdag was het nog niet aangebroken. In de achtste onderlinge ontmoeting was de ploeg uit Werkendam weer de sterkste. De nederlaag was voor De Treffers misschien niet geheel onverdiend, maar wel zuur, omdat deze pas in blessuretijd gestalte kreeg. Kozakken Boys – De Treffers: 2-1.

In dezelfde opstelling, als die tegen IJsselmeervogels succesvol was, gingen de Groesbekers van start. De eerste helft liet een wat sterker Kozakken Boys zien zonder echt grote kansen. De wedstrijd was zelfs wat saai te noemen. Er viel een goede mogelijkheid voor de roodzwarten te noteren in de 35e minuut, maar de inzet van Teije ten Den ging naast. Het spel leek naar een 0-0 stand bij rust te kabbelen, totdat de thuisploeg in de 42e minuut ineens op voorsprong kwam. John Lommers wist een voorzet van Thomas Marijnissen op waarde te schatten en werkte de bal achter Niels Kornelis in de touwen. Met meer energie kwam De Treffers in de tweede helft uit de kleedkamer. In de 53e minuut een poging van TjeuLangeveld, die door doelman Mike van de Meulenhofgepareerd werd. Twee minuten later een kopbal van Teije ten Den naast het doel en in de 59e minuut diezelfde Ten Den, die zijn oude ploeg zeer deed door de stand gelijk te trekken. Teije ten Den leek De Treffers zelfs op voorsprong te gaan zetten, maar Van de Meulenhof was alert in de korte hoek. Daarmee was de koek aan Trefferszijde voorlopig op. Kozakken Boys probeerde met een aantal wissels het initiatief weer naar zich toe te trekken en dat lukte. Niels Kornelis moest gestrekt om Veenhoven het scoren te beletten. Ramsteijn wist een listig lobje van Stout nog niet te verzilveren. En in de 90e minuut had de in Groesbeek ook niet onbekende Frenk Keukens bijna succes, maar Niels Kornelis wist zijn kopbal onder de lat uit te tikken. Inmiddels stond De Treffers met een man minder op het veld, omdat Gino van den Berg vanwege een overtreding zijn tweede gele kaart in ontvangst had moeten nemen. Met vijf minuten extra speeltijd leek het duel toch op een gelijkspel uit te draaien. Maar helaas, Tarik Fagrach maakte aan die illusie een eind door in de 91e minuut uit een hoekschop de winnende treffer aan te tekenen. Met lege handen moest De Treffers ook deze keer de terugreis aanvaarden.

De foto is afkomstig van Hans Kieboom (Kozakken Boys).