Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Kennismaken met Pim Lukassen

Pim Lukassen tekende inmiddels twee weken zijn contract bij De Treffers en zijn komst naar sportpark Zuid werd ook al aangekondigd door dagblad De Gelderlander. Tijd om nog eens nader kennis te maken met de aanwinst. Pim is een 23-jarige aanvallende middenvelder/buitenspeler en is opgeleid bij De Graafschap. Voor deze club speelde hij ook vijf wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie. Vorig seizoen maakte hij na elf seizoenen bij De Graafschap de overstap naar Almere City en hier sloot hij aan bij Jong Almere City. Het hele seizoen was Pim een vaste waarde bij de beloftenploeg en hij eindigde uiteindelijk als 7de in de Tweede Divisie.

Pim: “Ik ben enorm blij met mijn overstap naar De Treffers. Er sprak vertrouwen uit de gesprekken die ik heb gevoerd en hierdoor had ik vanaf het eerste moment een goed gevoel bij de club. Met Jong Almere City speelde Pim vorig seizoen dus al in de Tweede Divisie en daarom ziet hij zijn overstap niet als een stap terug. Pim: “Omdat ik 23 ben, mag ik komend seizoen niet meer uitkomen voor een beloftenploeg. Almere City speelt in de Eredivisie en ik kreeg helaas niet de kans om aan te sluiten bij het eerste elftal. Het is nog steeds mijn ambitie om door te breken in het profvoetbal en ik ben ervan overtuigd dat de stap naar De Treffers me daarbij gaat helpen.”

Pim speelde vorig seizoen 33 wedstrijden voor Jong Almere. In deze wedstrijden scoorde hij zes keer en gaf hij vijf assists. Pim: “Vorig jaar heb ik al gemerkt dat het niveau in de Tweede Divisie hoog is en nauwelijks minder is dan de Keuken Kampioen Divisie. De resultaten van de laatste jaren in de KNVB beker laten dat ook wel zien. Bij De Treffers wil ik me verder ontwikkelen en mijn kwaliteiten op een mooi podium laten zien.” Pim heeft inmiddels de eerste trainingen achter de rug bij De Treffers en zijn eerste indruk is goed. Pim: “Ik ken trainer Edwin Linssen nog van mijn tijd bij De Graafschap. Toen heb ik goed met hem samen gewerkt en ik wil dolgraag laten zien dat ik me verder heb ontwikkeld. Bovendien zijn de faciliteiten enorm professioneel bij De Treffers. Al met al heb ik enorm veel zin in komend seizoen.”

Pim speelde vorig seizoen voornamelijk als nummer 10 bij Jong Almere City, maar hij kan ook spelen als linksbuiten. Pim: “Ik heb zelf geen echte voorkeur voor een van deze posities. Ik ben een aanvallend ingestelde speler, sterk aan de bal en ik wil belangrijk zijn met doelpunten en assists. Dat kan op beide posities. Daarnaast is een van mijn sterke punten dat ik tweebenig ben.” Pim heeft de lat voor volgend seizoen in ieder geval hoog gelegd. Pim: “Ik weet dat ik goed mee kan in de Tweede Divisie door vorig seizoen. Mijn doelstelling is dus om belangrijk te worden voor De Treffers en om de bovenste plekken mee te spelen. Mijn persoonlijke doelstelling is om de zes goals van vorig seizoen flink te overtreffen en minimaal tien doelpunten te maken.”

We heten Pim van harte welkom en wensen hem veel succes!