Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Julius Kok en Nino Walbeek naar De Treffers

De Treffers heeft zich voor volgend seizoen versterkt met verdediger Julius Kok. De 21-jarige centrale verdediger speelde afgelopen seizoen voor competitiegenoot Jong Almere City. Julius begon zijn voetballoopbaan bij VVO in Velp en speelde vanaf zijn 10e tot en met zijn 20e in de jeugdopleiding van De Graafschap. Na één seizoen in het rood-zwart van Jong Almere speelt Julius volgend seizoen in het rood-zwart van De Treffers.

Julius: “Ik besloot zelf om niet te verlengen bij Jong Almere City en daarna kwam ik in contact met De Treffers. De club kende ik natuurlijk al van naam omdat het een grote en een van de meest succesvolle amateurclubs van Nederland is. Het gevoel na de eerste gesprekken was ook meteen positief en ik kijk er dus enorm naar uit om te starten.” Dit seizoen speelde Julius 32 wedstrijden voor Jong Almere City in de Tweede Divisie waardoor hij bekend is met spelen op het hoogste amateurniveau. Julius: “Het voetbal in de Tweede Divisie is een wereld van verschil met de beloftencompetitie. Het is veel mannelijker en het is heel leerzaam om tegen ervaren spelers te voetballen. Ik verwacht dat ik me bij De Treffers verder kan ontwikkelen tot een nog completere voetballer.”

Julius was vanaf zijn 10e bezig met zijn droom om profvoetballer te worden en die hoop geeft hij nog niet op. Julius: “In de Tweede Divisie is het mogelijk om mezelf in de kijker te spelen voor de Keuken Kampioen Divisie. Naast het voetbal ben ik bezig met een studie bedrijfskunde, dus oriënteer ik me ook op een maatschappelijke carrière maar de deur naar het profvoetbal heb ik nog niet dicht gegooid.” De bijna twee meter (1,98 meter) lange Julius kan zowel als rechter centrale en linker centrale verdediger uit de voeten. Julius: “Ik ben multi-functioneel inzetbaar en verder ben ik sterk in de duels. Mijn lengte is natuurlijk ook een wapen en ik kan zowel aanvallend en verdedigend goed koppen.”

Julius heeft De Treffers vorig seizoen van dichtbij meegemaakt en dus hoeft hij niet lang na te denken over zijn doelstelling. Julius: “Na de tweede plek is het logisch om voor de titel te gaan. De topploegen in de Tweede Divisie ontlopen elkaar niet veel, maar je moet altijd voor het hoogst haalbare gaan. Zelf ga ik hard werken om een vaste waarde te worden en zo bij te dragen aan een succesvol seizoen!”

De Treffers heeft zich ook versterkt met keeper Nino Walbeek. Hij komt over van sv TEC. Nino is 22 jaar en speelde vanaf 2022 voor de Tielse derdedivisionist. Vorig seizoen speelde Nino 17 competitiewedstrijden voor TEC. Nino begon zijn voetbal carrière bij VDZ in Arnhem en speelde ook voor FC Den Bosch O21 en FC Eindhoven O21.

Nino: “Ik ben enorm blij met mijn stap naar De Treffers. Qua accommodatie en faciliteiten is De Treffers net een profclub en dus is het echt een stap omhoog.” Nino had de mogelijkheid om bij TEC te blijven, maar zag van die optie af toen De Treffers zich meldde. Nino: “De Treffers behoort van vroeger uit al tot de top van het amateurvoetbal en dus wilde ik deze kans met beide handen aangrijpen. De Treffers is simpelweg geen club waar je nee tegen zegt.” Nino werkte afgelopen seizoen samen met de nieuwe keeperstrainer Dennis Smit bij TEC en daar kijkt hij positief op terug. “Het is prettig dat ik Dennis weer tegenkom. Ik heb fijn met hem samengewerkt en hij is een van de fijnste trainers die ik heb gehad.”

Nino Walbeek is de derde keeper die is vastgelegd voor het komende seizoen en dus weet hij dat hij moet concurreren met Niels Kornelis en Wessel Sprangers. Nino: “Ik begin met de instelling bij De Treffers om het maximale eruit te halen. Ik ben een echt trainingsbeest en ik ga alles geven. Uiteindelijk zie ik dan waar het schip strandt.” Nino is 1.92 meter lang en omschrijft zichzelf als een keeper die nergens bang voor is. Nino: “Ik ben het type keeper dat heerst in zijn eigen 16 en zijn mannetje staat.” Nino viel vorig seizoen nog op bij TEC door in een penalty serie tegen DOVO alle vijf de penalty’s tegen te houden. Hierdoor bereikte TEC het hoofdtoernooi van de KNVB beker.

Tot slot heeft Nino enorm veel zin in het nieuwe seizoen. “De Treffers had vorig seizoen een heel goed seizoen. Na de 2de plek is het kampioenschap een mooi nieuw doel en ik hoop dat ik een aandeel kan hebben in een succesvol seizoen.”