HHC EFFECTIEVER DAN DE TREFFERS

Meer balbezit en in grote delen het betere van het spel leverden voor De Treffers in het uitduel tegen HHC Hardenberg geen punt(en) op. HHC toonde zich gevaarlijker en scherper voor de goal en De Treffers kwam daarentegen niet tot levensgrote kansen. Tel daarbij op dat HHC een betere werkethos had en gemakkelijk aan de goals kwam en de eindstand van 3-0 is voor een groot deel verklaard.

De Treffers startte met een wijziging op de linkerflank. Door de rode kaart tegen Excelsior Maassluis was Arda Havar geschorst en zijn plaats werd ingenomen door Aziz Khalouta. Daarnaast keerde Abel Franssen terug van een blessure ten kosten van Bryan Sirvania.

Zoals al aangegeven kwamen de Hardenbergers simpel aan de goals. Voordat de eerste goal viel had De Treffers een mogelijkheid. Sjoerd Ars kon een voorzet van Aziz Khalouta echter niet tot doelpunt promoveren.
In de tiende minuut kwam de thuisploeg op 1-0. Balverlies van De Treffers stelde Metaj in staat om een voorzet op Mannes te geven. Hij schoot vanaf de zestienmeter diagonaal in.

Drie minuten later zag Boy van de Beek een afgeslagen corner en hij waagde een poging om de bal in de lange hoek te deponeren. Zijn inzet ging net naast de goal van Nijland.
In de blessuretijd van de eerste helft ging keeper Niels Kornelis in de fout. Een terugspeelbal van Balkestein werd aangenomen door Kornelis maar op het moment dat hij de bal weg wilde schieten kreeg de bal een tikje van zijn standbeen. Niels (hij keepte verder een prima wedstrijd) schoot hierdoor naast de bal en Mannes was er als de kippen bij om een verdubbeling van de voorsprong binnen te schieten.
Er was in de eerste helft niet heel veel aan de hand. Het spel ging gelijk op maar door onnodige fouten en de effectiviteit van HHC was de ruststand 2-0.

Nog geen minuut na het begin van de tweede helft had Mannes de 3-0 op zijn schoen. Hij schoof de bal echter naast de goal van Kornelis.
Na dit moment ging De Treffers de druk opvoeren opzoek naar de aansluitingstreffer. Op Den Camp zag tot tweemaal zijn inzet uiteenspatten op de vuisten van keeper Nijland. Khalouta kwam een teenlengte tekort en invaller Niels Wouters stond koud in het veld toen de keeper zijn inzet van de lijn haalde.
De 3-0 viel in de tweede minuut van de blessuretijd. Rens van Benthem was de maker.

Al met al een goede wedstrijd van de rood-zwarten waarin slordigheid ervoor zorgde dat er geen punt(en) mee de bus ingingen naar Groesbeek. Goed voetbal tot de zestienmeter maar vanuit daar lijkt er wat besluiteloosheid in de ploeg te zitten. Enfin, volgende week zijn de mannen vrij en zaterdag 17 november spelen we de thuiswedstrijd tegen GVVV. Tot dan!