Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

De Treffers kiest Elftal van de Eeuw

Tijdens een sfeervolle bijeenkomst is gisteravond het Elftal van de Eeuw bekend gemaakt. Daarvoor waren vele toppers van toen naar Sportpark Zuid gekomen en in een vol clubgebouw beleefden zij een mooie avond.

De activiteit Elftal van de Eeuw was georganiseerd in de aanloop naar het honderdjarig bestaan van De Treffers in 2019. Namens de organisatie merkte Jan Hendriks op dat in de loop van de tijd honderden spelers deel hebben uitgemaakt van het eerste elftal en het nu goed was om de balans op te maken.
Ruim 1100 stembiljetten waren ingediend en uiteindelijk ging de keuze tussen 22 elftalspelers en 2 trainers.

De bekendmaking van het winnende elftal en trainer was in handen van tv-presentator Frank Evenblij en dat was hem wel toevertrouwd. Met veel humor en snedige opmerkingen kreeg hij het publiek op zijn hand. Tussen de bekendmakingen door waren er interviews, beelden uit het verleden en een soort van wedstrijd karaoke, waarbij twee personen zo overtuigend mogelijk de wedstrijdverslaggever moesten imiteren.

Beelden uit het verleden waren er onder meer van wedstrijden tegen Quick Boys (1991) en IJsselmeervogels (1998) toen De Treffers algeheel landskampioen bij de amateurs werd. Ook de wedstrijd tegen Oranje in 1988 ontbrak niet net zo min als het legendarisch moment, waarbij verzorger Jan Maas de bal uit het doel kopt in de wedstrijd tegen NEC. Tot de geïnterviewden behoorde ook oud-speler René Meulensteen die bij Manchester United werkte met (sir) Alex Ferguson en vele grootheden in het voetbal onder zijn hoede had.

Alle winnende spelers plus trainer werden door Frank Evenblij voorgesteld en uiteraard even aan de tand gevoeld. Het Elftal van de Eeuw ziet er als volgt uit:
Doel: Jan Liebers.
Achterhoede: Jasper Zuidwijk, Willie Willems, Piet Giebels, Joop van den Ing.
Middenlinie: Erwin Wennekers, Frank Wijnhoven, Paul Janssen.
Voorhoede: Henk Grim, Saïd Echarqui, Sandy Schreur.
Trainer: Jan Peters.

Zoals het bij een verkiezingsuitslag gaat waren er gister natuurlijk ook afvallers. Deze laatste kanshebbers kregen echter ook nog een aandenken mee van deze bijzondere avond. De complete uitslag met alle stemmen is via deze link te bekijken: Uitslag.

Het was een mooie ouverture van het eeuwfeest, waar alle aanwezigen met plezier op terug zullen kijken.

 

Het Elftal van de Eeuw vereeuwigd.
Staande v.l.n.r.:Frank Wijnhoven, Paul Janssen, Sandy Schreur, Piet Giebels, Joop van den Ing, Willie Willems en Jan Peters (trainer).
Geknield v.l.n.r.: Erwin Wennekers, Henk Grim, Jan Liebers, Jasper Zuidwijk en Saïd Echarqui. Foto: Jan Peters.