Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Gezellige Open Dag op Zuid

Het was een gezellige drukte op Sportpark Zuid tijdens de Open Dag. Onder begeleiding van de technische staf en de spelers van de selectie vonden diverse activiteiten plaats. Voor de jeugd was er een 5 tegen 5 toernooi en een competitie doelschieten.

Vanuit de jeugd behaalden Buck van der Stap, Bart Willems en Joris Peters na een spannende serie doelschieten de finale. Bij VoetbalPlus won Arthur Schiltmans met maar liefst 75 punten. Vanuit de 1e selectie waren Jermo Wilsterman en Gino van den Berg de besten. Uiteindelijk werd in de finale Jermo Wilsterman algeheel winnaar, Joris Peters (9 jaar) fantastisch tweede en Arthur Schilmans derde. De finalisten vanuit de jeugd en VoetbalPlus mogen het komende seizoen samen met de spelers van het 1e elftal een gehele dag mee naar een uitwedstrijd van de 1e selectie.

De penaltyshoot voor sponsoren werd gewonnen door Freek Nillessen (Niveau Deuren), op de tweede plaats Robert Janssen (Staalbouw Mook) en derde werd Bart Peters (Fakro).

Er waren twee oefenwedstrijden. Onder 19-1 won dik verdiend met 7-1 van OBW en Onder 21 versloeg HVCH met 2-1.

Tijdens de persconferentie werden Jan de Jonge en François Gesthuizen en een aantal spelers van het eerste elftal door een 50-tal jonge verslaggevers aan de tand gevoeld. Vragen als “Waar heb je gespeeld?”, “Waarom heb je voor De Treffers gekozen?” en “Wat was je mooiste doelpunt?” passeerden de revue. Vanuit de zaal kwamen ook meer kritische vragen zoals aan François Gesthuizen “Wat is het verschil tussen een assistent-trainer en hoofdtrainer?” en aan Ricardo Ippel “Wat verdien je?”. De trainers en spelers gaven de jeugdige verslaggevers mee dat trainen en plezier in het spel het belangrijkste zijn. En Ricardo had nog een advies: “We willen allemaal Messi worden maar die kans is heel klein. Daarom is school ook heel belangrijk. Ik heb achteraf spijt dat ik alles op het voetbal heb gezet en te weinig op een studie”. De technische staf en de spelers werden door de aanwezigen met een hartelijk applaus bedankt voor hun openhartigheid.

Na de presentatie onder leiding van Ben Wegh van de nieuwe selectiespelers en een inleiding van Jan de Jonge over het voetbalbeleid van het komende seizoen, werd de dag met een gezellig samen zijn afgesloten.

Iedereen die meegewerkt heeft om de Open Dag tot een succes te maken: hartelijk bedankt.

Jan Peters maakte een mooie impressie van de dag (klik om te vergroten):