Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Standaard foto nieuwsbericht

Gewijzigde opzet competitie tweede divisie

De huidige competitie in de tweede divisie verloopt, vanwege corona, niet soepel. Veel wedstrijden worden afgelast en het afwerken van het totale wedstrijdprogramma is steeds minder realistisch. Daarom heeft de KNVB, in nauw overleg met de clubs van de tweede divisie, voor een aangepaste opzet gekozen. Deze geldt als de competitie vanaf het 1e weekend van februari 2021 hervat kan worden. Het volgende is besloten:

  1. De oorspronkelijke reguliere competitie, bestaande uit 34 wedstrijdronden voor de tweede divisie, wordt met onmiddellijke ingang definitief stopgezet en gedurende dit seizoen niet in oorspronkelijke opzet hervat.
  2. Er wordt een aangepaste competitieopzet gehanteerd, we spelen met “halve poules de hele competitie”. Dit betekent dat elke poule wordt onderverdeeld in 2 subpoules, waarbij teams zowel een thuis- als een uitwedstrijd tegen elkaar spelen. Voor de tweede divisie betekent dit dat er 2 subpoules van 9 teams komen die elk 16 competitieronden spelen.
  3. De aangepaste competitieopzet wordt gevolgd door een beperkte nacompetitie. Uiterlijk op 1 januari komt er een aangepaste promotie-/degradatieregeling.

Poule-indeling
De Treffers is ingedeeld in de poule met de volgende tegenstanders:

AFC FC Volendam GVVV HHC
IJsselmeervogels Koninklijke HFC Spakenburg TEC


Wat gebeurt er als de competitie later start?
Als de competitie later dan het 1e weekend van maart 2021 hervat kan worden dan wordt opnieuw overwogen over te gaan tot een aangepaste opzet. Als belangrijkste optie ziet men nu het uitspelen van de 1e seizoenshelft (waarvan nu 6 ronden gespeeld zijn), waarbij de oorspronkelijke resultaten wel zullen worden meegenomen. De komende weken staan in het teken van de besluiten van de overheid en het wel of niet vrijuit kunnen trainen en het herstarten van de competities. We volgen de ontwikkelingen uiteraard op de voet.