FEL TREFFERS OVERTROEFT IJSSELMEERVOGELS

Ook als er niets anders meer op het spel staat dan de eer, nog altijd een affiche om van te watertanden: De Treffers – IJsselmeervogels. Een affiche, dat herinneringen oproept aan glorieuze tijden. Maar waar De Treffers vocht voor wat het waard was, droop bij de tegenstander naarmate de wedstrijd vorderde de ongeïnteresseerdheid er van af. Eindstand: 3-1 in het voordeel van de roodzwarten.

Nadat de pupil van de week al met hulp van Jasper Zuidwijk, die zijn vrijgezellenfeest vierde, had gescoord, brandde de wedstrijd los. De Groesbekers startten fel en dat leverde al meteen twee goede mogelijkheden op. Lowie van Zundert bediende Ruben Rodrigues, die op doelman Schaap mikte en vervolgens was het Van Zundert, die een teenlengte te kort kwam op een vrije trap van Rodrigues. De voorsprong kwam er dankzij een penalty, toegekend nadat Schaap Coen Maertzdorf in de twaalfde minuut had gevloerd. En hoewel Schaap nog met zijn vingertoppen aan de bal zat, kende Mees Siers vanaf elf meter geen medelijden. Siers had even later zelfs al voor 2-0 kunnen zorgen, maar in riante schietpositie koos hij ervoor de bal af te spelen. En dat leverde niets op. Namens IJsselmeervogels was Danny v/d Meiracker een paar keer in beeld met afstandsschoten, maar over het algemeen lag de Spakenburgse spits goed aan de ketting van de weer uitstekende spelende youngsters Sirvania en Pluk. Iedereen leek alweer op weg naar de rustpauze tussen de hagelbuien door, toen Maertzdorf er weer eens vandoor ging. Hij bereikte Van Zundert. Diens schot werd door Schaap nog gepareerd, maar in de rebound was Siers er als de kippen bij om 2-0 aan te tekenen.

In het begin van de tweede helft waren er kansen voor Lowie van Zundert en Coen Maertzdorf om de voorsprong verder uit te bouwen. Die kansen bleven onbenut en daardoor leek het nog even spannend te gaan worden, toen Maikel de Harder na een aantal pogingen van medespelers uiteindelijk met een halfhoog schot voor de aansluitingstreffer zorgde in de 63e minuut. Maar twee minuten later lag de bal alweer aan de andere kant in het netje. Maertzdorf zette voor op Van Zundert, die van dichtbij in de kruising schoot: 3-1. IJsselmeervogels kon geen vuist maken, eerder had de thuisclub nog een keer kunnen scoren na een veelbelovende aanval in blessuretijd, maar 3-1 was al met al ook een mooie eindstand. Zo verder gaand zou De Treffers de laatste drie wedstrijden nog een mooi sprongetje op de ranglijst kunnen maken!