Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

EVEN BELLEN MET…..

We hebben wat afgebeld de afgelopen tijd! Trainers, vrijwilligers, sponsors, voetballers en voetbalsters, supporters, we hebben een groot aantal mensen met een Treffershart aan de lijn gehad. Nu alles weer een beetje normaal lijkt te worden – maar pas op, het virus kan ons nog gemeen tackelen! – en het clubhuis weer geopend is, wordt het tijd om deze rubriek af te sluiten. En met wie kunnen we dat beter doen dan met degene, die nu ook een periode afsluit? Dus belden we met……

BERT JANSSEN (na 9 juli ex-voorzitter)

Bert werd er in 2002 mooi ingeluisd. Toen hij als lid van de vacaturecommissie mensen benaderde om Jan Hendriks als voorzitter op te volgen, was er één kandidaat die het wel wilde doen op voorwaarde, dat Bert vice-voorzitter werd. Maar die kandidaat kneep er na twee jaar alweer tussenuit. Met als gevolg, dat Bert de baan overnam, aanvankelijk als interim, maar toen dat wel erg lang ging duren, definitief. De Treffers is er goed mee geweest. Met hulp van anderen loodste hij de vereniging door een moeilijke periode heen. Zestien jaar lang was hij het boegbeeld van de club. En natuurlijk – achter een sterke man staat een sterke vrouw – kon hij dat ook zijn dankzij zijn lieftallige echtgenote Marian. Bert neemt op donderdag, 9 juli tijdens de algemene ledenvergadering afscheid als voorzitter. We vroegen aan hem hoe hij de afgelopen roerige periode ervaren heeft:

…..nog één keer….

“Het was hectisch. Vooral in het begin van de coronacrisis was er veel onzekerheid. Wat betekent dit voor het voetbal, wat betekent dit voor De Treffers? Hoe lang moet je het clubhuis gesloten houden, hoe lang duurt het voordat er weer gevoetbald kan worden, wanneer is publiek weer welkom? Allemaal vragen, waar in het begin geen antwoord op te geven was. En dan is het erg belangrijk om de club bij elkaar te houden. Veel communiceren, mooie initiatieven – denk aan de bloemenactie van de supportersvereniging –, het heeft allemaal geholpen. Als bestuur zijn we gewoon blijven vergaderen, eerst digitaal, later in de bedrijfskantine van Staalbouw Mook. Bijna wekelijks, want er was genoeg te bespreken. Naast het organisatorisch verhaal lag en ligt er ook een behoorlijk financieel probleem. We hebben verschillende scenario’s besproken en doorgerekend, afhankelijk van de overheidsmaatregelen, die op dat moment te verwachten waren. Ik denk, dat we nu tot een goed en verantwoord verhaal zijn gekomen. Binnenkort ontvangen onze leden een brief, waarin staat hoe wij denken het financiële probleem te lijf te gaan. Ik ben erg blij, dat we nu weer bij elkaar kunnen komen in ons eigen clubhuis en dat iedereen, die dat wil, weer kan sporten op de normale manier. Zodat we er weer met enthousiasme tegenaan kunnen gaan. Ik heb er alle vertrouwen in, wij zijn een sterke vereniging. Het voorzitterschap laat ik met een gerust hart over aan mijn opvolger (red.: met Theo Jochoms als kandidaat, die – o, toeval – deze keer voorzitter was van de vacaturecommissie). Helemaal vertrek ik niet. Ik blijf voorzitter van de Stichting Nijerf, die verantwoordelijk is voor het sportpark. Maar in de vereniging ga ik het een tijdje rustig aan doen. In de loop van het jaar bekijk ik dan wel hoe ik de club ten dienste kan zijn.”

We wensen Bert het allerbeste. Al te dramatisch hoeven we ook niet te doen, want hij zal wel naar de wedstrijden van het eerste elftal blijven komen en na afloop in de kantine te vinden zijn. Want – zoals hij zelf tot in den treure tijdens huldigingen heeft verkondigd – je bent pas een goed Trefferslid, als je maar vaak genoeg in de kantine komt!