Eerste nederlaag voor De Treffers

SPORTPARK ZUID – De dag, die je wist, dat zou komen (of zoiets). Na 6 wedstrijden liep De Treffers tegen de eerste nederlaag in de competitie aan. De Koninklijke HFC was de gelukkige winnaar. Gelukkig? Ja, want het kon aantreden tegen een ploeg, waarin aanvankelijk maar liefst zes basisspelers ontbraken vanwege blessures. De Haarlemmers wonnen met 3-2, omdat zij in de eerste helft echt beter waren en in de tweede helft de schade beperkt wisten te houden.

De eerste vijf minuten zag het er nog niet zo slecht uit. Tjeu Langeveld testte de vuisten van HFC-doelman Michaelis met een venijnig schot en even later had Willem den Dekker de mogelijkheid om van dichtbij in te schieten: zijn inzet ging hoog over doel. Maar daarna nam HFC het heft in handen. Als De Treffers al eens de bal in bezit had, ging die door slordigheden toch weer snel verloren. In de 11e minuut was er al een eerste waarschuwing. De opkomende linksback John Hilton, die trouwens wel vaak veel ruimte kreeg, schoot op doel, doelman Ouazzane kreeg de bal niet onder controle en in de rebound schoot Hulleman binnen. Gelukkig, dat scheidsrechter Aafoualla daarbij buitenspel constateerde. Maar de toon was gezet. Met een sliding kon Robin Janssen na een kwartier nog een doelpunt voorkomen, maar tien minuten later werden hij en Niels Fleuren in één beweging door Roy Castien het bos in gestuurd. Castien zette voor en Gerry Vlak kon afronden: 0-1. Ook daarna bleven de betere kansen voor de Haarlemmers. Toch leek het rustsignaal met een minimale achterstand gehaald te kunnen worden, maar in blessuretijd strafte Jacob Noordmans gerommel – wat zeg ik: wanorde – in de Treffersverdediging af door de bal van dichtbij in de touwen te tikken. Het leek een verloren wedstrijd te worden mede gezien het vertoonde spel, waarin de thuisploeg eigenlijk na de eerste vijf minuten geen goede aanval wist op te zetten.

Maar dat was te vroeg getreurd. De tweede helft tapten de Groesbekers duidelijk uit een ander vaatje. In de 51e minuut stonden twee invallers aan de basis van de aansluitingstreffer: Kevin Toppenberg bereikte Rick Wouters en die kon vervolgens de 1-2 binnen knallen. Drie minuten later stond er zelfs al een gelijke stand op het scorebord. Invaller Bart Ebbers rukte op langs de achterlijn en bood aan Gavin Vlijter de gelegenheid om van dichtbij hoog in de kruising te schieten. Het thuispubliek ging zelfs geloven in een overwinning. Het initiatief lag nu immers nadrukkelijk bij de roodzwarten. Daarom was het zo jammer, dat uit die ene spaarzame corner voor HFC in de 63e minuut Hulleman met een overigens prima, strak schot zijn ploeg weer op voorsprong wist te zetten. De Treffers bleef gaan voor een beter resultaat en liet ook weer beter voetbal zien. Maar Gavin Vlijter zag een goede actie niet bekroond worden met een doelpunt, Rick Wouters stuitte op de sterke doelman Michaelis en ook na een vrije trap van Wouters met veel gerommel vlak voor de doellijn ging de bal er maar niet in. Het bleef bij een 3-2 overwinning voor HFC. Het in de tweede helft vertoonde spel geeft wel vertrouwen, dat er ook bij ontbreken van een aantal basisspelers in de komende wedstrijden – hopelijk loopt de ziekenboeg wel weer leeg – een beter resultaat binnen de mogelijkheden hoort.