Derde winst op rij voor De Treffers

In de derde oefenwedstrijd van de voorbereiding trad De Treffers aan tegen Oss’20. Deze derdedivisionist speelde in zijn eerste oefenwedstrijd met 2-2 gelijk tegen plaatsgenoot en ‘grote broer’ TOP Oss. Niet alleen dit resultaat, maar ook de geschiedenis leert dat er een geduchte tegenstander naar sportpark Zuid zou komen. In maart 2020 lagen de Ossenaren namelijk op koers om te promoveren naar de Tweede Divisie, maar omdat de competitie niet werd uitgespeeld hadden de blauw-gelen niks aan de opgebouwde voorsprong van veertien punten. Sindsdien zag dit succeselftal in de persoon van Brian Campman slechts één basisspeler vertrekken en voor onze middenvelder was het dus een weerzien met veel oude bekenden.

Weinig kansen in de eerste helft

De wedstrijd was pas drie minuten oud toen De Treffers al op voorsprong had kunnen komen. Gavin Vlijter gaf de bal laag voor op Bram Zwanen, maar de van Gemert overgekomen middenvelder mikte een paar centimeter te veel naar links. Na deze eerste kans was het Oss’20 dat het spel naar zich toe trok en na 12 minuten kregen de gasten ook een grote kans, maar oog in oog met Jordy Rondeel schoot Rob van Sonsbeek in het zijnet. De Treffers had moeite om de bal lang in de ploeg te houden, wist hierdoor maar enkele keren spits Teije ten Den te bereiken en had dus moeite om richting de goal van Oss’20 te komen. Gelukkig voor de rood-zwarten gingen de gasten ook vrij slordig om met het balbezit. In de 31e minuut viel tamelijk uit het niets de 1-0. Bram Zwanen gaf de bal vanaf links voor en de Ossenaren kregen de bal niet weggewerkt. Een schot van Teije ten Den werd geblokt en via Kane Keizer kwam de bal bij Ifra Sow, die alweer zijn vierde goal van de oefencampagne aantekende. Oss’20 leek wat aangeslagen en uiteindelijk werden de kleedkamers opgezocht met deze 1-0 stand.

De Treffers trekt overwinning over de streep

In de tweede helft kreeg De Treffers opnieuw snel een kans. Ifra Sow schoot vanaf een meter of 20 en de keeper pakte de bal in twee instanties. In de 55e en 57e minuut was Oss’20 dichtbij de, ook wel verdiende, gelijkmaker. Rondeel ronselde een hard schot uit de korte hoek en pareerde ook de rebound. Daarna zag Bram Eltink zijn vrije trap op de lat belanden. De wedstrijd bleef op en neer gaan en de volgende kans was voor de ploeg van trainer Jan de Jonge. In de 65e minuut speelde Kane Keizer zichzelf met een individuele actie vrij, maar zijn schot werd gekeerd in de korte hoek. In de 72e minuut vergrootte De Treffers de voorsprong. Tjeu Langeveld stoomde op aan de rechterkant en zijn voorzet belandde op de zestien meter bij Marlon Versteeg. Hij besloot om in één keer uit te halen en zijn schot belandde in de verre hoek: 2-0. Inmiddels waren Loek Huisman, Max Rensink, Ian Puntman en Keci Chilala al in de ploeg gekomen en een kwartier voor tijd kregen ook Daan van Hees en Lorenzo van Alst speeltijd. Oss’20 speelde de laatste 10 minuten met een man minder doordat er geen wisselspelers meer over waren. Jos Peltzer had nog een kansje, maar dat was puur voor de statistieken.

Oss’20 was zoals verwacht een lastige tegenstander. De 2-0 overwinning en daarmee alweer de derde overwinning op rij biedt dus perspectief. Aanstaande dinsdag staat vanaf 19:00 uur een flinke test op het programma tegen De Graafschap, graag tot dan!

Opstelling eerste helft: Rondeel • Langeveld, Van den Berg, Balkestein, Wouters • Keizer, Campman, Zwanen • Vlijter, Ten Den, Sow

Opstelling tweede helft: Rondeel • Langeveld (76. Van Alst), Van den Berg (76. Van Hees) Balkestein (67. Puntman), Sirvania • Janssen, Keizer (71. Chilala), Versteeg • Vlijter (63. Rensink), Verheul, Sow (63. Huisman)