De Treffers laat overwinning glippen

In de zesde oefenwedstrijd in aanloop naar de Jack’s League nam De Treffers het op tegen usv Hercules. De gasten uit Utrecht waren afgelopen seizoen koploper in de zondagse Derde Divisie toen de competitie werd stil gelegd. In eerdere oefenwedstrijden won Hercules onder andere van GVVV (3-1) en werd er gelijk gespeeld tegen HHC Hardenberg (3-3). Wederom een mooie sparringspartner voor de ploeg van Jan de Jonge.

De Treffers verzuimt afstand te nemen

De Treffers zette vanaf het eerste fluitsignaal flink druk en dat leverde al in de vijfde minuut resultaat op. Hercules probeerde vanuit achteruit op te bouwen, maar verspeelden de bal en moesten daarna een corner weggeven om een kans te verijdelen. Rick Wouters etaleerde zijn fraaie trap techniek en legde bal op het hoofd van spits Teije ten Den, die vol overtuiging raak kopte. De wedstrijd ging na deze vroege voorsprong gelijk op maar veel verder dan een serie hoekschoppen kwamen de gasten niet. Jordy Rondeel hoefde hierin slechts één keer handelend op te treden. De Treffers kreeg daarentegen twee uitgelezen kansen om de voorsprong uit te breiden. Na ongeveer een half uur spelen was Vlijter er vandoor aan de rechterkant en hij legde de bal terug op Bram Zwanen. Helaas schoot onze middenvelder recht op de keeper. Enkele minuten later verstuurde Tjeu Langeveld een fraaie pass op Gavin Vlijter. Hij was de verdediging wederom te snel af, maar oog in oog met de keeper wist hij jammer genoeg niet te scoren.

De Treffers geeft voorsprong uit handen

In de tweede helft kwam Hercules een stuk beter voor de dag. Met goed combinatievoetbal werd de ploeg van trainer Jan de Jonge verder naar achteren gedrukt dan in de eerste helft en in de 60e minuut viel de gelijkmaker. Oussama Lahri legde vanaf de hoek van de zestien meter aan voor een, makkelijk gegeven, vrije trap. De bal belandde in de verre bovenhoek. Zeven minuten later werkte De Treffers de bal niet goed weg nadat een aanval van de gasten leek verijdeld. De bal lag plots voor de voeten van Tyrone Fonville en de spits van de gasten wist wel raad met dit buitenkansje: 2-1. Een kwartier voor tijd kreeg De Treffers via Marlon Versteeg een kans om de stand weer gelijk te krijgen. Na een voorzet vanaf links werd de bal gemist door een verdediger, maar Versteeg kon zijn voet net niet goed tegen de bal zetten. In de 84e minuut kreeg Gavin Vlijter een grotere kans. Na een pass van Ten Den schoot hij de bal van dichtbij tegen de snel uitgekomen doelverdediger van Hercules aan.

Programma

De Treffers verloor jammer genoeg de tweede oefenwedstrijd op rij. Gelukkig worden er nog geen punten verdeeld tijdens de oefencampagne en zijn er nog twee weken te gaan om goed voorbereid aan de start van de competitie te verschijnen. De volgende oefenwedstrijd speelt De Treffers aanstaande dinsdag om 20:00 uur op bezoek bij vv AWC in Wijchen. De laatste oefenwedstrijd staat gepland op zondag 15 augustus. Er wordt dan op sportpark Zuid om 13:00 uur afgetrapt tegen Juliana’31. De selectie zal deze twee wedstrijden willen aangrijpen om een passend slot te geven aan de oefencampagne. Graag tot dan!

Opstelling: Rondeel • Hettinga (76. D. Janssen), Van den Berg, Sirvania, Wouters • Langeveld, Ippel, Zwanen (76. R. Janssen) • Vlijter, Ten Den, Sow (68. Versteeg)