DE TREFFERS WINT EN HANDHAAFT ZICH

In Amsterdam was het voor De Treffers tot de laatste minuut van de blessuretijd billenknijpen. Het resultaat was een directe handhaving voor de equipe van Anton Janssen. Maar wat was het spannend.

In de eerste alinea leest u dat we uit in Amsterdam speelden, uit bij ASV De Dijk. Het kon echter nauwelijks een uitwedstrijd genoemd worden. Het kunstgras en het complex waren weliswaar vreemd maar de support kwam uit Groesbeek, en dit was een ongelooflijke mooie support.
Ruim 200 supporters hadden de oversteek vanuit Groesbeek gemaakt naar Amsterdam om hun favoriete team aan te moedigen in deze ontzettend belangrijke wedstrijd. Zelfs het kantinepersoneel in de snackcorner had hulp vanuit Groesbeek om de wachtrij weg te werken. Hulde.

Dit alles hielp. De Treffers won met 1-2 van De Dijk en wist zich geheel op eigen houtje te handhaven voor nog een seizoen Tweede Divisie. Het 44e seizoen op het allerhoogste amateurniveau gaat hiermee verwezenlijkt worden. Een unicum.

De Treffers begon zonder de geschorste Joris Janssen aan de wedstrijd. In de plaats van Joris speelde Bryan Sirvania, die overigens een prima pot op de groene rubbere mat legde.
De voorhoede bestond uit Niek Versteegen, Niels Wouters en Coen Maertzdorf.

Vooraf waren verschillende scenario’s uit de kast getoverd maar de allerbelangrijkste missie was, om niet afhankelijk van andere teams, om winst te boeken. Bij winst zou De Treffers namelijk veilig zijn. Bij een gelijkspel of minder zou er afhankelijkheid zijn van andere teams.
De gehele eerste helft was voor de bezoekers uit Groesbeek. Al in de eerste minuut had de score op 0-1 gebracht kunnen worden. Niek Versteegen legde oog in oog met de Amsterdamse keeper de bal af op Coen Maertzdorf maar een katachtige reflex voorkwam een Groesbeekse voorsprong.
De Treffers had veelvuldig de bal en De Dijk loerde op de counter. De tweede kans was wel raak. De opgekomen rechtsback Mees Siers gaf een prima steekpass op Niek Versteegen en Niek faalde niet oog in oog met keeper Nick Borgman, 0-1!

Daarop volgend waren er meerdere kansen om een ruimere voorsprong aan te tekenen. Cendrino Misidjan’s kopbal werd, na een hoekschop van Boy van de Beek, in gevaarlijke positie helaas geblokt. Een paar minuten later was het wederom goed opkomend werk van Mees Siers. In combinatie met Coen Maertzdorf schoot Mees op doel echter werd zijn poging teniet gedaan door de goalie.
Ook Boy van de Beek kon de voorsprong niet verdubbelen. Een mooie solo door de Dijkse laatste linie gaf hem een schotkans maar het was wederom Nick Borgman die zijn tegentreffers tot één kon beperken.
Verder waren er wel wat rood-zwarte speldenprikjes maar ontbrak het een aantal malen aan een goede laatste pass.

Werd De Dijk dan helemaal niet gevaarlijk in de eerste helft? Jawel. Een aantal counters waren gevaarlijk zonder mogelijkheden te krijgen. De grootste kans van De Dijk werd ingeleid door Cendrino Misidjan. Cendrino dacht op de middenlijn aan een overtreding en stopte zijn actie. De Dijk was slim genoeg om door te voetballen zoals de scheidsrechter ook aangaf. Het schot zeilde echter naast de goal van Niels Kornelis.
Met een gerust hart maar wel met het idee dat we er nog niet waren zochten de supporters de kantine op.

In de tweede helft werd het direct duidelijk dat De Dijk het niet zou laten zitten bij een nederlaag. Vol bravoure ging de ploeg van scheidend trainer Jochem Twisker op zoek naar de 1-1. De Dijk was in de tweede helft sterker dan De Treffers en dit resulteerde in een rakelings naast geschoten poging van Baten. In de 56e minuut viel de terechte gelijkmaker wel. Sterke spits Menzo schoot van ver weg door het midden over keeper Niels Kornelis, 1-1.

Na deze goal werd het De Treffers duidelijk dat een gelijkspel nacompetitie op zou leveren. Het spel golfde op en neer waarbij Pim Balkestein gevaarlijk werd uit een vrije trap van Boy van de Beek. De poging ging over de deklat.
De 76e minuut ging er hard gejuich en daarna een slaak van opluchting door de Groesbeekse lijven. Eef van Riel speelde zich tussen twee man knap vrij en had vanaf links de ruimte om een goede voorzet af te leveren. Dit deed hij. Buitenkantje rechts wist hij speler van het jaar Coen Maertzdorf te bereiken en hij wist de 1-2 aan te tekenen.
Was het hiermee gespeeld? Nee absoluut niet. De Dijk legde zich hier niet bij neer en kreeg nog een kans via Menzo. Hij schoot ineens echter over het doel. Verder bleef het bij goede aanvallen zonder heel erg gevaarlijk te worden.

Namens De Treffers had Pim Balkestein in de 82e minuut de ploeg in veilige haven kunnen koppen. Zijn kopbal was goed richting de grond gericht maar Nick Borgman was een sta-in-de-weg.

Elf minuten later blies de scheidsrechter voor de laatste keer deze middag op zijn fluit en kon het feestgedruis losbarsten. Er werd gezongen, geklapt en dit kwam voort uit de handhaving. Pure opluchting. De Treffers heeft een zwaar seizoen gehad en door een 1-2 overwinning in de laatste speelronde spelen we volgend seizoen weer in de Tweede Divisie.

De kantine in Amsterdam kreeg een invasie te verwerken van zang, bierbestellingen en toejuichingen en is in Groesbeek verder gezet in de eigen kantine.