Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

De Treffers JO13-1 ongeslagen kampioen!

Aan een heel mooi seizoen kwam afgelopen zaterdag een eind met de gewonnen uitwedstrijd op een stralend sportpark de Dennen tegen Quick 1888. Het seizoen begon nog ijskoud met diverse afgelastingen. Toch wisten de jongens ook in de ijzige kou hun wedstrijden al in winst om te zetten, in een poule met onbekende, maar roemrijke tegenstanders als Lienden, Fortissimo, Bennekom en Aquila. Later bleek juist de wedstrijd vroeg in het seizoen tegen het Nijmeegse SCE van cruciaal belang. In een hele lastige wedstrijd tegen een goede en fanatieke tegenstander, werd uiteindelijk met 2-0 gewonnen, van de latere nummer twee.

Net zoals het weer steeds beter werd, werd ook het spel van het team steeds beter. De achterhoede stond als een huis en gaf de laatste weken bijna niets meer weg. Hierdoor  incasseerde het team in 11 wedstrijden slechts 10 tegengoals. Het middenveld was zeer dynamisch en creatief  maar ook meedogenloos als het nodig was. Deze creativiteit zorgde ervoor dat de aanvallers uitstekend bediend werden en steeds meer zelfvertrouwen kregen, waardoor er gemiddeld meer dan 4 goals per wedstrijd, in totaal 45, werden gemaakt in de 11 wedstrijden.

Afgelopen woensdag kon het kampioenschap binnen gehaald worden in de inhaalwedstrijd, thuis, tegen Bennekom. Eén punt was al genoeg op het drukke hoofdveld van de Treffers. Maar de jongens wilden laten zien dat ze niet voor niets bovenaan stonden en gingen dus weer voor de winst. Een fel en alert begin van de wedstrijd zorgde ervoor dat de jongens al na 10 minuten met 2-0 voor stonden.  Bij het laatste fluitsignaal stond er 4-1 op het scorebord en konden de kurken van de kinderchampagne knallen. De muziek ging nog een beetje harder en het feestje barstte los.

De trainers wisten de mannen nog een keer op te laden om ook de laatste wedstrijd goed voor de dag te komen. En dus vertrok iedereen goed gemutst, met een feestje in het vooruitzicht, naar Nijmegen. Op een zonovergoten en warm sportcomplex werd de laatste wedstrijd afgewerkt. De druk was duidelijk van de ketel maar een peptalk in de rust zorgde ervoor dat ook de laatste wedstrijd met 3-7 gewonnen werd en de jongens van O13-1 hiermee alle wedstrijden winnend af wisten te sluiten.

Logisch dus dat ze vanaf het Canadees kerkhof op een flink versierde platte kar door het dorp richting sportpark Zuid trokken. Hier werden ze opgewacht met de kampioenschaal en een mooie toespraak vanuit de club.  De jongens vierden hun feestje waarbij de bal al snel weer over het veld rolde en de blik alweer op het volgende seizoen gericht werd.