De Treffers wint eerste oefenwedstrijd

Op bezoek bij hoofdklasser OJC Rosmalen heeft De Treffers de eerste wedstrijd van de oefencampagne gewonnen: 2-5.

De Treffers zette de thuisploeg vanaf het begin onder druk. Na een kwartier ontstond de eerste kans toen linksback Rick Wouters opkwam. Zijn schot vanaf 20 meter belandde net langs de verkeerde kant van de paal. Enkele minuten later was de eerste goal van 2021 een feit. Rick Wouters stond aan de basis met een scherpe voorzet die niet goed werd verwerkt door de keeper. Ifra Sow tikte de bal in het lege goal: 0-1. Binnen het half uur werd de score verdubbeld. Nieuwbakken captain Ricardo Ippel verstuurde vanaf de middellijn een pass op de lopende Bram Zwanen. In de zestien van OJC behield hij het overzicht en bediende hij Ifra Sow, die de bal in de verre hoek krulde. Voor de rust kregen zowel Brian Campman en Rick Wouters de mogelijkheid om de score uit te breiden uit een een directe vrije trap. Campman schoot echter net naast en Wouters zag zijn inzet op de lat belanden. Ook Ifra Sow en Chris Verheul lieten een kans onbenut na voorbereidend werk vanaf de zijkant door respectievelijk Rick Wouters en Keci Chilala.

In de tweede helft had Teije ten Den slechts 3 minuten nodig om zijn eerste goal voor De Treffers te maken. Bij de eerste paal kopte hij via de grond raak uit een voorzet van Rick Wouters. OJC Rosmalen kwam er niet meer aan te pas en De Treffers ging op zoek naar meer doelpunten. Gavin Vlijter scoorde na 57 minuten de 0-4 uit een rebound van een schot van Brian Campman. Na ruim een uur complementeerde Ifra Sow zijn hattrick. De ingevallen Max Rensink schoot via de vingertoppen van de keeper op de paal en Sow tikte binnen.

Uit het niets liet OJC Rosmalen zich nog even zien en moest De Treffers binnen vijf minuten twee tegendoelpunten incasseren. Eerst werd een lage voorzet bij de tweede paal binnen geschoten, wat leek op buitenspel, en daarna scoorde Bram Nijhoff uit een verre vrije trap. De wedstrijd kabbelde richting het einde en De Treffers was nog twee keer dicht bij een zesde goal. Robin Janssen werd door een kort genomen vrije trap in stelling gebracht door Gavin Vlijter en schoot net naast. Tot slot scoorde Teije ten Den oog in oog met de keeper, maar werd hij helaas terug gefloten vanwege buitenspel.

Al met al een prettige eerste oefenwedstrijd. De volgende oefenwedstrijd staat gepland op aanstaande dinsdag 20 juli tegen derdedivisionist Blauw-Geel’38 uit Veghel. De aftrap is om 20:00. Tot dan!

Opstelling eerste helft: Kornelis • Langeveld, Van den Berg, Balkestein, Wouters • Ippel, Campman, Zwanen • Chilala, Verheul, Sow

Opstelling tweede helft: Rondeel • Hettinga, Janssen, Sirvania, Wouters (62. Van Dijck)• Ippel (60. Rensink), Campman (62. Pollmann) Keizer • Vlijter, ten Den, Sow (75. Chilala)