De Treffers verslaat Blauw-Geel’38 in tweede oefenduel

Na 287 dagen was sportpark Zuid eindelijk weer het strijdtoneel van een wedstrijd van ons eerste elftal. Blauw-Geel’38 komt uit in de zondagse Derde Divisie en spelen dus een niveau hoger dan de vorige oefentegenstander OJC Rosmalen. De ploeg van trainer Jan de Jonge wilde vanzelfsprekend het goede gevoel na de 5-2 overwinning in de eerste oefenwedstrijd vasthouden en slaagde daarin met verve. De Veghelaren speelden reeds twee oefenwedstrijden en deden dat allesbehalve onverdienstelijk. AWC werd op een 5-0 nederlaag getrakteerd en FC Den Bosch werd op een 1-1 gelijkspel gehouden.

Goede eerste helft

De Treffers schoot voortvarend uit de startblokken. In de derde minuut kopte Dennis Hettinga uit een corner van Brian Campman de 1-0 binnen. Hierna golfde het spel op en neer, al kwamen de rood-zwarten het vaakst in de buurt van het vijandelijke doel. Twee keer was de bedrijvige Gavin Vlijter dicht bij een tweede goal. Eerst kon hij na een foute inspeelpass van de gasten richting de goal, maar waren de blauw-gele verdedigers net op tijd terug om orde op zaken te stellen. De tweede kans werd voorbereid door Teije ten Den, die zijn collega-aanvaller met een handige voetbeweging vrije doortocht tot keeper Centen gaf. Onze ex-goalie verkleinde zijn doel net voldoende en Vlijter schoot in het zijnet. In de 30e minuut was daar dan toch de verdiende tweede goal. Vlijter haalde de achterlijn en legde terug op Campman, die beheerst raak schoot in de verre bovenhoek.

In het laatste kwartier tot de rust was het wachten op meer goals. Met vlot combinatiespel dat vaak begon bij Ippel en Campman en de vele lopende spelers rondom spits Ten Den werd het Blauw-Geel meer dan lastig gemaakt. Zo werd Ifra Sow onderuitgehaald om een nieuwe kans te verijdelen, maar de scheidsrechter legde de bal niet op de stip. De laatste, en misschien wel mooiste, aanval van De Treffers via Langeveld, Hettinga, Ten Den en Vlijter leidde helaas niet tot de 3-0. Op slag van rust sloegen de gasten opeens toe. Koen van der Zanden rondde van dichtbij een goede aanval af.

Veel potentie in de tweede helft

Met zeven nieuwe namen zette De Treffers de tweede helft in gang. Inherent aan de vele wissels was De Treffers even zoekende en in de 57e minuut raakte Van den Nieuwenhof de paal. Hierna ging de bal weer makkelijker van voet tot voet bij de rood-zwarten en ging de wedstrijd weer gelijk op, zonder al te veel kansen. Kansen (en doelpunten) kwamen er wel in de laatste vijftien minuten. In de 75e minuut bereikte Chris Verheul de vrijstaande Bram Zwanen en hij tekende zijn eerste goal aan in het shirt van De Treffers. Blauw-Geel legde in de 85e minuut ook nog een mooie aanval op de mat (3-2), maar het slotakkoord was voor De Treffers. Verheul legde netjes breed op Keci Chilala en hij schoof de 4-2 binnen.

Een erg goede eerste helft van ons vlaggenschip en een prima tweede helft met veel talentvolle jeugdspelers binnen de lijnen biedt perspectief. De wedstrijd werd afgesloten met maar liefst zes spelers van 20 jaar of jonger (Ian Puntman, Sjoerd Keukens, Kane Keizer, Max Rensink, Keci Chilala en Chris Verheul). Resultaten in de voorbereiding zijn absoluut geen voorbode voor de competitie, maar dat het lekker is om met twee klinkende overwinningen te beginnen staat als een paal boven water. Aanstaande zaterdag staat er om 15:00 uur een oefenwedstrijd gepland tegen Oss’20, competitiegenoot van Blauw-Geel’38. Opnieuw een mooie test voor De Treffers, graag tot dan!

Opstelling eerste helft: Rondeel • Hettinga, Janssen, Sirvania, Wouters • Langeveld, Campman, Ippel, Sow • Vlijter, Ten Den

Opstelling tweede helft: Kornelis • Langeveld (73. Puntman), Van den Berg, Balkestein, Hettinga (73. Keukens) • Janssen (73. Keizer), Rensink, Zwanen • Vlijter (63. Versteeg), Verheul, Sow (73. Chilala)

De foto is afkomstig van Peter Kuijpers van Kliksport.