De Treffers verliest in blessuretijd

De tweede thuiswedstrijd van De Treffers in de voorbereiding op het nieuwe seizoen ging tegen TOP uit Oss. Weinig toeschouwers hadden de moeite genomen om naar Zuid te komen, ongetwijfeld vanwege het feit, dat het duel maar twee helften kende. Die toeschouwers zagen de Toppers uit Oss heersen op het middenveld zonder aanvankelijk tot grote uitgespeelde kansen te komen. Hutten – ik neem aan, dat het Hutten was, want de Ossenaren speelden zonder rugnummers – was met een kopbal nog het dichtst bij een doelpunt. De thuisclub beperkte zich tot verdedigen en dat ging soms vrij stevig. Brian Sirvania ontsnapte aan een rode kaart na een forse charge op Celik. Opnieuw Hutten probeerde het nog een keer met een schot, dat goed werd geblokt. Pas vijf minuten voor rust kon Lowie van Zundert zich namens De Treffers manifesteren. Uit een hard schot vloog de bal rakelings langs de paal.

In de tweede helft waren de in het blauw gestoken roodzwarten wat meer gelijkwaardig aan TOP. Tegelijkertijd ontstonden door het wat gedurfder spel ook meer mogelijkheden voor de mannen uit Oss. Het was aan doelman Dani Centen te danken, dat de nul voorlopig op het scorebord werd gehandhaafd. Een aantal keren wierp hij zich met ware doodsverachting voor de opkomende Cas Peters. Maar soms was het ook wonderbaarlijk hoe de tegenstander kansen verprutste. De Toppers bleken toch niet zo’n toppers. Het duel leek dan ook op een voor De Treffers alleszins acceptabele 0-0 af te stevenen, toen het doelpunt van TOP er toch kwam. Cas Peters schoof in de 91e minuut in tweede instantie de bal binnen uit een hoekschop en kroonde zich daarmee tot matchwinnaar. Jammer, maar wedstrijden in de voorbereiding hebben een ander doel dan het behalen van zo veel mogelijk punten. Als de roodzwarte brigade er in september maar staat!