DE TREFFERS TEVREDEN MET ÉÉN PUNT

Het 1-1 gelijkspel, dat de wedstrijd tussen De Treffers en HHC Hardenberg opleverde, mocht nog het meest gekoesterd worden door de roodzwarte thuisclub. Lang hadden de Groesbekers niets in te brengen tegen de oeverbewoners van de Overijsselse Vecht. Maar omdat dezen weigerden hun 0-1 voorsprong uit te bouwen, mocht De Treffers hoop blijven houden. En die hoop werd bewaarheid door een machtig schot van Aziz Khalouta.

Na een schot over doel van Dilivio Hoffman, die aan het werk was gezet door een schitterende pass van Tjeu Langeveld, was het de beurt aan Hardenberg om het initiatief naar zich toe te trekken. Vooralsnog leverde dat niets op. Maar in de 25e minuut werd goed duidelijk waar de grootste kracht van de Hardenbergers ligt. De Treffers kreeg een hoekschop te nemen en daaruit ontstond een bliksemsnelle uitval over rechts. Oud-Treffersspeler Nick de Bondt rukte op en bereikte met een messcherpe voorzet zijn nieuwe collega, Jurjan Mannes. Die twijfelde geen moment en deponeerde de bal knalhard in de bovenhoek. Met Mannes is tegelijkertijd een van de uitblinkers bij de tegenstander genoemd. HHC bleef ook daarna met snelle counters levensgevaarlijk (nou ja, levensgevaarlijk is natuurlijk wat overdreven). Maar de roodzwarten hadden daar voor rust weinig tegenover te stellen. Doelman Nijland van de Hardenbergers kreeg nauwelijks werk te verrichten. En dat in tegenstelling tot zijn collega aan de overkant, Niels Kornelis die al direct in de tweede helft zijn ploeg behoedde voor een grotere achterstand, toen Rob van der Leij na balverlies alleen op hem af kwam. De Treffers kwam na rust tot wat meer weerwerk, maar de ballen die iedere keer hoog voor het HHC-doel werden gepompt waren ook iedere keer weer een prooi voor de fysiek sterkere achterhoede van Hardenberg. Alleen een schot van Boy van de Beek, die zich knap vrij maakte, had een beter lot verdiend dan terecht te komen op de vuisten van doelman Nijland. Het was niet best wat de Groesbekers lieten zien. Maar De Treffers mag zich gelukkig prijzen, dat men dan nog altijd een kanjer op de bank (!) heeft zitten in de persoon van Aziz Khalouta. Zo ongeveer bij het eerste balcontact na zijn invalbeurt in de 77e minuut was het raak met een magnifieke pegel in de uiterste hoek: 1-1. Het was daarna nog een angstig kwartiertje waarin de thuisclub aan een nieuwe achterstand ontsnapte dankzij goed keeperswerk van Kornelis, maar ook door gebrek aan effectiviteit bij de tegenstander. De Treffers zet met enig fortuin zijn ongeslagen reeks voort.